Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

7 vrsta poljubaca koje svi parovi obožavaju (i praktikuju)

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Uz savet da se ljubite češće, donosimo 7 vrsta poljubaca koje najviše volimo...

Danas se sve manje ljubimo. Vremena baš i nema, a ubrzani životni tempo nas češće odmah uvuče u seks, često bez puno poljubaca. Ipak, poljupci su za većinu žena (i muškaraca koji se ne stide da to priznaju) najdraži deo veze. U nastavku vam otkrivamo 7 najboljih vrsta poljubaca koje obožavaju svi parovi...

Francuski poljubac

Ova vrsta poljupca obuhvata istraživanje usta partnera uz pomoć jezika, a smatra se najpopularnijim izborom među ljubavnicima. Najbolji francuski poljupci započinju polagano te jačaju na intenzitetu i tempu s porastom uzbuđenja među partnerima. Svoju slavu zahvaljuju i poznatim filmskim spektaklima u kojima se glavni likovi ljube strastveno – upravo na francuski način.

Poljubac u vrat

Upotreba usana i jezika na partnerovom vratu može razbuditi osetljive nervne završetke na telu primaoca ovog poljupca, ali i razplamsati strast kod davatelja, pa se nameće kao jedan od odličnih savezika uspešne predigre. Ako niste zainteresovani za "nošenje" masnica na vratu suzdržite partnera od posesivnog sisanja vaše kože na vratu.

Poljubac "guštera"

Ljubitelji "mokrijih" poljubaca ne mogu se zasititi ovog zaigranog poteza. Reč je o brzinskom dodirivanju gornje usne partnera sopstvenim jezikom, kao da oponašate guštera koji lovi svoj plen. Iznenadni dodir jezika na usnici, voljenu osobu će nagonski "naterati" da vam se približi celim telom i nastavi sa strastvenim ljubljenjem.

Anđeoski poljubac

Nežno dodirivanje usana, poput laganog dodira anđela, idealna je vrsta poljupa kada želite voljenoj osobi pokazati svoju nežniju stranu. Anđeoski poljubac odličan je izbor za nežno jutarnje buđenje voljenog partnera.

Izvor: Cosmopolitan

"Jednousni" poljubac

Svojim usnama pažljivo obuhvatite samo jednu usnu partnera - najčešće donju i nežno je mazite i grickajte. Ako se izvodi s dozom nežnosti i samopouzdanjem, ova vrsta senzualnog poljupca odličan je početak romantičnog zavođenja kojem će biti izuzetno teško odoleti.

Poljubac leptira

Ne morate se ljubiti samo usnama. Naprotiv, voljenu osobu možete "osvojiti" i nežnim dodirom trepavica od lice, kao da oponašate dodir leptirovih krila. Mekani dodir izraz je ultimativne nežnosti, ali može i zakolicati vašeg partnera, te pokrenuti lavinu smeha i zabave.

Eskimski poljubac

Ko se nije "ljubio" vrhom nosa? Za Eskime, lagano trljanje vrhova nosa način je na koji se pozdravljaju prijatelji, a kod nas znak je bliskosti između partnera, nežnosti i privrženosti, pa ne čudi da ga svaki par želi primiti i dati. Na ovaj način često se izražava i osećaj roditeljske ljubavi prema deci.

Izvor: zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader