Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Signali koje ne smete zanemariti: 7 znakova da vas LAŽE

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Prepoznajte muškarca koji nema iskrene namere sa vama!

Uverava vas da je iskren

Osoba koja vas laže zeleće da vas uveri da je uvek iskrena, kako bi vas lišila i najmanjih sumnja o mogućoj neiskrenosti. Tako da ne treba da vas iznenade sledeće rečenice:

“Veruj mi…”

“Ne lažem te…”

“Da budem iskren…”

Gleda vas (prodorno) u oči

Ovo ce delovati kontradiktorno, ali ako se prisetimo da je jedan od prepoznatljivih znakova da kada osoba laže izbegava da ostvari sa sagovornikom kontakt očima, biće nam jasno zašto se lažovi služe ovom metodom. Osoba koja je vešta u laganju gledaće vas prodorno kako bi delovala iskreno i pritom se neće osećati nelagodno zbog toga. 

Previse je dobar da bi bio istinit

Na prvi spasatank doneo je čak i vašoj mami belgijsku čokoladu, vama cveće, bombonjere i parfem, izveo vas u najskuplji restoran… Voli sve iste pesme, filmove, hobije, jela… kao i vi, razmislja kao i vi, u svemu se slaze sa vama, obasipa vas komplimentima… ukratko, on je sve sto ste oduvek sanjali! Šarmatan je, neustrašiv i ima magnetsku harizmu  kao Džejms Bond (a po svemu sto je o sebi podelio sa vama, putovao je i izmenjao automobile ne manje nego on). Prošle nedelje je bio u Londonu, a sledeće putuje u Dubaji... Ako sve deluje i zvuči kao da je bajka, vrlo je verovatno da se će se vaš princ nakon ponoći  pretvoriti u žabu kada čarolije prestane.

Izvor: Cosmopolitan

Ne možete nikako da ga proverite

Osoba koja vas laže često će govoriti stvari o sebi na naćin da će vam biti teško ili gotovo nemoguće (osim ako ne radite u obaveštajnoj službi) da proverite sve informacije. Tako će dotični biti šef obezbeđenja u Dubaiju, sin “velikog” biznismena u Londonu, imače nekoliko firmi … I ko zna sta sve ne. 

Ne ulazi “u detalje”

Kada nakon velike priče o svim njegovim postignućima, dotičnog upitate da vam kaze neki detalj više o svojoj bivšoj devojci, karijeri ili projektu za Ujedinjene Nacije na kojem trenutno “radi”, izbegavaće da ulazi u detalje (jer ih mora smisliti naravno). Ovakvi tipovi obično vrte jednu  istu priču, koju su razradili i  ponavljaju je svakoj (novoj) devojci. Razgovor će vešto skrenuti s teme tako što će vam reći da u vašem drustvu uživa i da ne bi sada (a, kada?) pričao o svom “poslu”, svojim roditeljima, putovanjima, hobijima… već  želi da zna više detalja o vama.

Laskanje

Ukoliko vas celo veče obasipa komplimentima u superlativu to je znak za uzbunu, jer su iskreni komplimenti često konkretni, poput “Sviđa mi se ta tvoja  osobina” ili će se odnositi na neki specifičan detalj, odevnu kombinaciju, manire, nešto što ste rekli…  Ali ukoliko čujete previše “grandioznih” komplimenata, to je crvena zastava da želi da vas impresionira.

Previše vam obećava

Frajer koji je ozbiljan i koji stoji iza svojih reči neće tako lako i brzo praviti planove za “zajedničke pustolovine”, luksuzna putovanja, izlaske na posebna mesta… sa vama dok vas ne upozna i ne uvidi da ste kompaktibilni. S druge strane, tip kojem je samo stalo da vas ostavi bez daha I opčini nakon prve zajedničke kafe, večere, poljupca… počeće da vam obećava kule i gradove. 

Piše: Danijela Jokic Vaislay, life coach

Njene tekstove možete čitati i ovde  www.kissofhappiness.com

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader