Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Od ovoga zavisi uspeh veze: 5 čarobnih reči koje morate reći svom muškarcu

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Bez sledećih 5 reči nijedan odnos ne bi uspeo!

Naučite pet reči koje doprinose poverenju, povezanosti i intimnosti u vezi i braku. Reči koje izgovaramo svaki dan mogu imati snažan efekat i posledice.

Znate li kako da komunicirate s partnerom tako da podstičete poverenje, povezanost i intimnost? Proverite koje reči treba da budu deo vaše svakodnevice!

Molim!

U dugoj vezi lako je zaboraviti da kažete "hvala". Kada koristite ovu reč partneru dajete do znanja da je u pitanju molba, a ne zahtev ili pokušaj kontrolisanja. Tokom godina, partneri počnu da pretpostavljaju da mogu drugoj strani reći i “narediti” bilo šta, bez korišćenja reči "molim te". Ipak, pristojnost i poštovanje su važni čak i i ako više ne pamtite zajednički staž.

Hvala!

Ova reč pokazuje da cenite partnera i da ga uvažavate. Ono što stoji iza reči hvala, pozitivno transformiše vašu vezu i čini je snažnom. Svi želimo da nas cene i često se reč hvala ne izgovara dovoljno.

Oprosti!

Treba da budete spremni da preuzmete odgovornost za svoja dela i reči ako ste njima povredili partnera. Svesno ili nesvesno grešimo, i to često. Kada se potrudite da priznate grešku i njen učinak i pokažete da vam je zaista stalo, proces izlečenja odnosa je brži i dovodi do veće povezanosti.

Izvor: Cosmopolitan

Volim!

Recite partneru šta volite na njemu, često. Nikome ne smeta da čuje šta se drugima sviđa na nama. Time fokus zadržavate na dobrim stvarima u vezi i skrećete pažnju sa sitnica koje vas možda nerviraju. I partner će se osećati pozitivno – dakle, svi ste na dobitku.

Kako?

Uz ovo pitanje partnera podstičete da podeli svoja osećanja i misli, bez straha od osuđivanja. Kada nekoga pitate Kako si došao do tog zaključka?, dajete mu priliku da objasni svoj stav, a da se ne oseća napadnuto i pokušava da se odbrani. Reč zašto podstiče drugu osobu na defanzivno ponašanje dok reč "kako" podstiče otvorenu komunikaciju.

Izvor: ordinacija.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader