Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Koliko je zaista potrebno vremena da se on zaljubi u vas?

Autor mmihajlovic
Autor mmihajlovic

Naučnici su otkrili odgovor na pitanje da li je ljubav na prvi pogled zaista moguća?

Neki ljudi tvrde da su unapred znali da je partner baš ona osoba sa kojom će provesti ostatak svog života od trenutka kada su se sreli. Ali da li je ljubav na prvi pogled zaista moguća?

PROČITAJTE I... Kako da se zaljubi u vas za samo 90 minuta

Istraživanja su otkrila da je potrebna samo jedna petina sekunde nakon što se pogledi susretnu da nastane opšta euforija u organizmu - prouzrokovano aktivacijom hormona koji se oslobađaju iz mozga.

Hormoni koji se aktviraju mogu uticati na 12 različitih delova mozga i mogu izazvati različite vrste osećanja ljubavi - tačnije strastven osećaj ljubavi i saosećajan osećaj ljubavi.

Dopamin, serotonin i norepinefrin rade zajedničkim snagama da bi vas naveli da se osećate kao da ne možete da živite bez svog dragog, dok vaša genetska kompatibilnost, koja i čini da vam je tako neodoljiv, takođe utiče na to koliko ćete se osećati bliskim.

PROČITAJTE I... Kako da navedete muškarca da se zaljubi u vas

Rezutati takođe pokazuju da je ljubav splet jako kompleksnijih emocija. 

Zaljubljivanje možda deluje jednostavno, ali sam proces je zapravo zamarajuće komplikovan. Verovatno mislite da je vaša veza zasnovana na zajedničkoj ljubavi prema filmovima i hrani, ali to zapravo vaše telo podsvesno radi na tome da vas ubedi da ste našli svoju drugu polovinu.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader