Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Nije ni njima lako: Problemi današnjih muškaraca

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Šta to društvo očekuje od današnjih momaka pokušala je da nam dočara naša saradnica Minja...

Patrijarhat je bacio na breme muškarca svašta nešto. Pored toga što mu kapitalizam diše za vratom, vrišteći mu na uvo kako mora zgrnuti lovu ukoliko želi da postane i ostane muškarac, naši drugovi, braća, komšije, kolege i prijatelji zbunjeni su pred nizom šovinističkih prohteva i zahteva, koje im ovo sumanuto društvo postavlja.

Očekuje se da budu zgodni, bogati, uspešni i moćni, da budu, "glave", alfe i omege, da rade i stvaraju, da se žene iz obesti i u ime tuđe poslušnosti, da vode ljubav kao porno glumci, da imaju rešenje za svaki problem, da molerišu, da tolerišu, da "prave" decu,  da stimulišu, .... Bla, bla. Nemoguće.

Izvor: Cosmopolitan

Od muškarca se traži nemoguće. On , poput svakog čoveka, bačen je u nedođiju, da se rita među svojim kompleksima i da grca u moru svojih nemogućnosti i neistina, ... Muškarac posustaje. Nije više spreman da odgovori ni svom bratskom sistemu. Shvatio je da je čovek, i da super heroji ne postoje. 

Zapravo, vodeći se time KAKO NI MUŠKARCIMA NIJE LAKO ustanovila sam da je, zapravo, jedan muškarac potentan ( u svakom mogućem smislu) onoliko koliku potrebu i hrabrost ima da batali taj besmislen niz patrijarhalnih proklamacija, sa spremnošću da voli neku sebi ravnopravnu, iskreno, zarad ljubavi a ne politike. 

Stoga, i potencija je relativna stvar. Bezbroj je utičućih faktora. Bezbroj je muka.

Tanka je granica između medicine i moralne kolere.

Piše: Minja Marđonović; njene tekstove možete čitati na blogu Stoglava aždaja 

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader