Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Oni to rade drugačije od vas: 10 tajni srećnih parova

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Smeju se mnogoo i obavezno imaju 2 ćebeta. A ostale tajne čekju vas u tekstu!

Svi imamo u svom okruženju neki par kom mnogo zavidimo. Otkrivamo vam 10 tajni srećnih parova koji održavaju svoju ljubav kao glavni prioritet u životu...

1. Pre nego što se odlučite da budete u vezi, budite dobar cimer sami sebi.

Drugim rečima, naučite da živite sami. Ako ne možete u potpunosti da brinete sami o sebi (prati, kuvati, čistiti, peglati, kupovati), brzo ćete se navići da se u svemu oslanjate na svog partnera, što vrlo često dovodi do problema i svađa.

PROČITAJTE I...Zbog ovoga su tako dugo zajedno: 5 pravila najsrećnijih parova

2. Ne zaboravite na sopstveni život.

Dobro je provoditi zajedničko vreme, ali je isto važno imati vreme samo za sebe. Vaš partner ne mora biti deo svake aktivnosti kojom se bavite, a posebno ako je reč o vašim hobijima.

3. Imajte svoje prijatelje.

Super je imati partnera koji se odlično slaže s vašim prijateljima, baš kao i vi sa njegovim, ali je takođe važno da ne zaboravite da se druženje sa svojim prijateljima jedan na jedan. Tako ćete imati oslonac onda kad se pojave problemi i kada vam je potrebna podrška.

PROČITAJTE I...4 stvari na koje parovi u dugim vezama potpuno zaboravljaju

4. Naučite da oprostite nakon svađe.

Ovo je ključno. Naučiti oprostiti teže je nego što se čini, ali ključ do srećne veze je u tome da ne budete zlopamtilo i da naučite kad je vreme za oproštaj.

5. Nemojte ignorisati probleme.

Čak i ako je reč o sitnoj, naizgled nebitnoj stvari koja vam smeta, nemojte da ćutite već raspravite o njoj pre nego što se ta mala stvar pretvori u ogromnu svađu u kojoj ne prestajete nabrajati hiljadu sitnica koje vas izluđuju.

PROČITAJTE I... Zlatna pravila holivudskih parova: Kako da imate jaku i srećnu vezu

Izvor: Cosmopolitan

6. Nemojte se ljutiti na parnera jer nije uradio sve ono što ste si zamislili.

Jer, budite sigurni, niste ni vi onaj ideal o kojem je on sanjario. Umesto toga, budite srećni na svim njegovim lepim osobinama, stvarima u vezi njega koje vas fasciniraju i čine srećnom, a ono što vam nedostaje (tipa, partner za šetnju ili gledanje romantičnih filmova, potražite u prijateljima).

7. Nemojte se svađati već zajednički pronađite rešenje.

Ponekad je lako zaboraviti da ste tim i odlutati na stranu suparnika. Kad se pojavi problem, onda biste se prema njemu trebali odnositi kao prema neprijatelju umesto da se okrećete jedno protiv drugog.

8. Nabavite dva pokrivača.

Možda zvuči smešno, ali ovako ćete smanjiti 90% svađa povezanih sa spavanjem, a osim toga, smanjićete i velik deo ostalih svađa koje se javljaju kao rezultat umora.

9. Naučite da se lepo pričate

Nemojte to samo reći, već to i mislite i pobrinite se da vas je partner čuo jasno i glasno. Ako ste stvarno zaljubljeni, reč izvini koristićete često jer niko nije savršen, a ako vam je do nekoga stalo, onda vam neće biti teško da priznate da se pogrešili.

10. I posljednji, zlatni savet od nekoga ko je u braku već trideset godina:

"Budite spremni na kompromise. Budite taktični. SMEJTE SE SVAKI DAN. Osmeh i zagrljaj čine neverovatne stvari."

Cosmopolitn.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader