Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Vodič za zaljubljene: 5 stvari koje MORATE znati ako planirate da živite sa dečkom

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Pa, devojke, ovaj vodič će vam pomoći da vam počeci zajedničkog života sa partnerom prođu što "bezbolnije"!

Neki parovi zajednički život počinju nakon venčanja, neki nakon par godina samačkog života, a nekolicina spontano počnu da žive zajedno nakon samo par nedelja poznanstva, pomalo unoseći svoje stvari kod dečka sve dok se jednog dan u potpunosti ne presele.

Zajednički život logičan je sledeći korak za dvoje ljudi koje se vole i u vezi su već neko vreme. Ali, prilagođavanje u početku za neke može biti veoma teško. Ovih nekoliko smernica pomoći će vam da useljenje i počeci zajedničkog života prođu "bezbolno".

1. Ne brinite o stvarima nad kojima nemate kontrolu

U trenutku kada svoje stvari unesete u stan svog dečka i započnete zajednički život, najbolje šta za vašu vezu možete uraditi je da prestanete da brinete o stvarima nad kojima nemate kontrolu. Ako ste pre bili "control freak" sada je pravi trenutak da to prestanete da budete.

Ponekad će zaboraviti da skloni dasku za peglanje, ostavi svetlo u sobi koja se trenutno ne koristi, pričaće glasno na telefon dok gledate omiljenu seriju, neće očistiti kuhinju onako kako biste je vi očistili ili neće samoinicijativno obavljati kućne poslove. Ali, na kraju dana moraćete da odlučite da li želite da vaša veza uspe ili će vas takve, za nekoga, "sitnice" u tome sprečavati. Birajte bitke, a neke ni ne započinjite.

2. Komunikacija pre svega

Kako se ne biste pretvorili u dva cimera koji se svaki dan pozdrave pre odlaska na posao te pričaju samo o stanarini i režijama, bitno je svakodnevno komunicirati. Kada večerate ili ručate nikad ne palite TV, nego razgovarajte, o bilo čemu; o filmovima koje želite da pogledate zajedno, mestima koje biste rado posetili, kako je bilo na poslu, o stvarima koje vas muče ili jednostavno o budućnosti vašeg odnosa ako je razgovor o tome potreban.

3. Ne zaboravite da imate svoj život

U svakoj vezi, a posebno kada živite zajedno, važno je da svako ima svoj život. Pod tim se smatraju interesi odvojeni od vašeg partnera, bilo da su to odlasci na neki kurs, vežbanje, redovni izlasci s prijateljicama ili pak uživanje kod kuće u čaši vina ili filmu dok je vaš partner negde.

Samostalnost i mogućnost da budete odvojeni važna je za svaku zdravu vezu, dok se u suprotnom partneri pretvaraju u posesivne i nesigurne ljude željne pažnje jedno od drugog kada se retki odvojeni izlasci dogode. Raznolikost stvari koje vam se događaju s obe strane, otvaraju bezbroj tema i stvaraju mogućnost bolje komunikacije.

Izvor: Cosmopolitan

4. Obavezno veliko čišćenje pre useljenja

Razmislite da li vam trebaju one farmerice iz srednje škole u koje se nadate da ćete ponovno ući, dvadeset pari cipela koje ne nosite, letak koji vam je neko onako usput dao na ulici dok ste bili na putovanju u Barseloni ili stare skripte s fakulteta na kojem ste diplomirali pre pet godina.

Odredite prioritete, sa sobom ponesite samo odeću koju zaista nosite i stvari koje su vam zaista potrebne, jer zapamtite, u prostoru gde je do sad živela jedna osoba, živeće dve. I naravno njihove stvari! Sve što nosite sa sobom mora stati u auto kao što je novi Reno Klio koji će zasigurno oduševiti vašeg partnera više od svega drugoga što u svoju malu zajednicu donosite sa sobom.

5. Uvek imajte na umu zašto živite zajedno

Kada mislite da privikavanje traje predugo i da su stvari krenule u pogrešnom smeru, setite se zašto ste se odlučili na taj "veliki korak". Ljubav i poštovanje koje osećate jedno prema drugom i želja da gradite zajednički život uvek treba da bude na prvom mestu.

U svakodnevici protkanoj stresom na poslu, režijama i obavezama, pronađite vremena za izlazak. S vremena na vreme se sredite i izađite kao nekada - takve stvari pomoći će vam da jedno drugo ne gledate samo kao cimera.

Izvor: zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader