Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Možda zato nemate sreće u ljubavi: Ova ženska osobina plaši muškarce

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Proverite da li i vi posedujete osobinu od koje će momci možda pobeći...

Koliko ste puta u životu čuli izjavu da se muškarci boje pametnih žena? Istraživanje varšavske Visoke škole ekonomije pod vodstvom Adama Karbovskog potvrdilo je ovaj stereotip.

Karbovski i njegov tim analizirali su eksperiment u kojem je 500 ispitanika sa univerzitete Kolumbija učestvovalo u takozvanim "brzim dejtovima". Nakon svakog dejta učesnici su morali da ocene fizički izgled i inteligenciju osobe s kojom su razgovarali i na kraju da napišu da li bi opet izašli na dejt sa tom osobom.

Analizom eksperimenta ustanovljeno je da bi muški ispitanici na drugi dejt radije otišli sa ženom koja im je fizički privlačna nego s onom koju su ocenili kao izuzetno inteligentnu.

Izvor: Cosmopolitan

S druge strane ženske ispitanice podjednako cene izgled i pamet, ali one bi na dejt izašle i s muškarcem kog smatraju inteligentnim, a nisu mu dale visoku ocenu po pitanju izgleda.

Na pitanje zašto se muškarci zapravo boje pametnih žena, stručnjaci daju jednostavan odgovor - zbog poređenja vlastite inteligencije sa ženinom osećaju se nesigurno: "Muškarce manje privlače žene koje su bolje od njih, a to je rezultat trenutnog pomaka u njihovoj percepciji samog sebe. Osećaju se manje muževno kada ih žena nadmudri."

Izvor: index.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader