Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Da li je vaša zdrava ili joj treba "popravka"? 10 znakova otkrivaju!

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Proverite u kakvom staidijumu se nalazi vaša veza!

Ukoliko se pitate šta jednu vezu čini jakom, zdravom i kako neki parovi decenijama mogu da budu uajedno. Odogovor se krije u sledećih 10 navika koji svi srećni i zaljubljeni praktikuju.

# Prihvataju međusobne razlike

U vezama ono što na prvu deluje kao problem u komunikaciji najčešće je problem s prihvatanjem da smo u odnosu s potpuno različitom osobom od nas samih. Kada se tek zaljubimo, dovršavamo jedno drugome rečenice i  ne možemo da verujemo da smo upoznali nekoga s kim se tako dobro nadopunjujemo. Ali ono što je najteže i što svaku vezu održava u životu je stvaranje emocionalne sigurnosti između dve osobe koje prihvataju jedna drugu baš takvu kakva je.

# Imaju vreme kada se posvećuju jedno drugom

Vreme koje zajedno provodite esencijalno je za vezu pa se potrudite da uvek pronađete par sati u danu u kojima ćete uživati jedno u drugome, bez telefona, televizije, računara... Radite zajedno zanimljive stvari - kuvajte, istražujte grad, vežbajte!

# Imaju pravila za teške razgovore

Možda je u pitanju pravilo da jedno drugo ne smeju da prekidaju dok jedan ne završi, možda da će uzeti time out ako dođe do prevelike emocionalne eskalacije... Važno je da pronađete sistem koji vam odgovara i da ga se pridržavate!

# Razgovori koje vode su konstruktivni

Čak i onda kada su u pitanju rasprave o stvarima u kojima imaju suprotna mišljenja. Umesto da razgovarate o svojim "potrebama", radije s partnerom podelite svoja iskustva i pokušajte da mu približite situaciju.

# Razmatraju načine kako da budu bolji kao tim

Kada ste nezadovoljni nekim aspektom veze, lako je uperiti prst u partnera i proglasiti ga dežurnim krivcem, ali rešenju problema trebali biste pristupiti konstruktivnije pokušavajući da pronađete greške i u svojim i u njegovim koracima. Trudite se da zajedno budete bolji, a nemojte napadati jedno drugo kako se ponašate pogrešno!

Na sledećoj strani pročitajte šta to još rade partneri koji su u zdravoj i srećnoj vezi...

Izvor: Cosmopolitan

# Rade na tome da imaju više razumevanja

U svakoj vezi se pre ili kasnije na stolu nađu teške teme i razgovori. Kada je vreme za njih, važno je da ste oboje u stanju da razgovarate, da ste smireni i spremni poslušati jedno drugo. Napravite šta god je potrebno da i sebe i partnera dovedete u to stanje pre nego što se upustite u rešavanje problema.

# Jedno drugome su potpora u svemu

Pojavljivanje na poslovnim i porodičnim događanjima koji su važni u životu vašeg partnera samo su jedan od načina iskazivanja podrške. Slušanje o postignućima i problemima takođe pokazuje podršku. Generalno pažljivo slušanje o bilo čemu - željama, snovima, planovima, problemima, znači da ste za partnera uvek tu i da može računati na vas!

# Balansiraju između vremena za partnera i vremena za hobije i prijatelje

Druženje sa prijateljima i bez parnera ili odlazak u teretanu, vezu može samo obogatiti jer ćete imati iskustva koja ste doživeli bez partnera o kojima ćete moći da mu pričate, a osim toga ćete osećati zadovoljstvo što vam nije potreban partner u svakom trenu da biste se mogli zabaviti i osećati ispunjeno.

# Nastoje da održe romantiku u životu

Ovo je nešto na čemu je potrebno raditi, aktivno, promišljeno... Setite se malih znakova pažnje, komplimenata, poklanjanja pažnje. S vremena na vreme partnera tretirajte kao da ste ga upravo ugledali prvi put u životu, zaljubili se na prvi pogled i sada želite učiniti sve što je u vašoj moći da ga osvojite!

Cosmopolitan.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader