Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

3 tipa LJUBAVI koje svaka osoba treba da iskusi u životu

Autor dradojevic
Autor dradojevic

Koji od njih ste već iskusili?

Kroz život, zaljubljujemo se mnogo puta, raskidamo – ponekad samo da bismo se vratili jedno drugom. Neki ljudi ulaze u našu orbitu, drugi odlaze, čineći da burno preživljavamo emotivne uspone i padove…

Međutim, psiholozi kažu da bilo koja osoba istinski može da se zaljubi samo tri puta. I svako od ta tri iskustva, na svoj način, važno je i potrebno.

# Ljubavna „bajka“

Najčešće, naša prva ljubav dolazi kada smo mnogo mladi. Čini nam se da su to osećaji o kojima smo čitali u pričama, bajkama. Zato idealizujemo takvu ljubav i verujemo da je za ceo život.

Tada smo skloni da radimo stvari koje naši vršnjaci ili porodica smatraju da treba. Odbijamo da obraćamo pažnju na male probleme i spremni smo da žrtvujemo naše principe zbog veze, jer negde duboko u sebi, verujemo da je sve onako kako bi trebalo da bude.

Bitnije nam je kako veza izgleda spolja nego kako se zaista osećamo.

Takva ljubav uči nas da je gledanje u partnera jednako važno kao i gledanje oko sebe.

Na drugoj strani pročitajte koja su to još dva tipa zaljubljenosti...

Software:Google
Izvor: Cosmopolitan

# Komplikovana ljubav

Druga ljubav našeg života je najkomplikovanija. Uvereni da smo naučili lekciju iz prethodnog iskustva, pobrinuli smo se da izaberemo potpuno drugačiji tip partnera. Ili smo bar tako mislili.

U ovoj fazi možemo da budemo izmanipulisani, mogu da nas lažu ili čak da nas povrede. Pokušavamo u svakoj prilici da izgladimo neke nesuglasice u vezi, ali svaki novi pokušaj pretvara se u još veću katastrofu. To je prava drama sa povremenim trenucima sreće.

Još jednom, naša istinska osećanja okrenula su se u korist nečeg drugog – u ovom slučaju, beskonačni niz pokušaja da se spase veza koja nema budućnost.

Ovakva ljubav uči nas da je važno biti voljen isto koliko i voleti.

# Odrasla ljubav

Treći tip ljubavi pojavljuje se u našim životima kada već odustanemo od čekanja. Dolazi nepozvana i ne deluje da je u skladu sa našom idejom o tome šta bi prava ljubav trebalo da bude. Ne deluje savršeno. Ali to je pravi odnos, koji karakteriše osećaj izuzetne lakoće – nešto što se ne može objasniti rečima.

U ovom periodu života, nemamo više nikakvih očekivanja. Ne traćimo vreme izmišljajući koje kvalitete ljubav našeg života mora da poseduje. Tako da smo konačno spremni da prihvatimo partnera sa svim njenim/njegovim manama i vrlinama. I što je podjednako važno, naš partner nas gleda na isti način.

Takva ljubav uči nas da budemo realni i da veza ne mora da bude savršena.

foto: Shutterstock

Izvor: BIZLife

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader