Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

ČITAJTE PAŽLJIVO JER ĆETE SE PRONAĆI: 2 problema koje ima baš svaki ljubavni par

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Skoro svi imaju ove probleme, a ćute o njima!

"Trajni" konflikt para.

Prema mišljenju Džona Gotmana, cenjenog psihologa i profesora koji je čitav svoj radni vek posvetio istraživanju ljubavnih odnosa i bračne stabilnosti, ideja da parovi moraju rešiti sve svoje probleme samo je – bajka.

Čak i najsrećniji parovi imaju "trajne" nerešene konflikte. Ponekad su to male stvari poput svađa oko toga ko je zadužen za pranje suđa, a ponekad je uzrok konflikta neka značajnija stvar. Gotman kaže da u vezama i brakovima čak 69 odsto svađa otpada na one podstaknute upravo tim trajnim nerešenim konfliktima.

Oni su i rezultat fundamentalnih razlika između partnera, razlika u ličnosti, potrebama i očekivanjima. Zbog toga je nerealno očekivati da ćemo ih zaista i rešiti. Mnogo je realnije očekivati da ćemo uz određenu dozu kompromisa naučiti da tolerišemo razlike zbog kojih i dolazi do konflikta.

Ako pored sebe imate ovakvog muškarca, BLAGO VAMA!

Posted by Cosmopolitan Srbija on Tuesday, May 2, 2017

Gutanje emocija.

Ponekad odmah reagujemo na neku problematičnu situaciju i iste sekunde izrazimo svoj stav ili mišljenje o njoj, ali češće gutamo emocije i tek naknadno odlučimo da rešimo problem koji nas muči.

Stručnjaci odavno govore da nije dobro da se krije povređenost. Ignorisanje problema dovodi do gomilanja negativnih emocija koje pre ili kasnije izlaze na površinu, ali obično u pogrešnom trenutku i zbog nekog drugog "okidača". Naravno, bez obzira na to što znamo da nije dobro gutati emocije ili ignorišemo probleme i dalje to radimo.

Izvor: Zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader