Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Muškarci imaju običaj da varaju devojke koje vole: Evo i zašto!

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Da li se ikada pitali zašto muškarci varaju devojku koju vole? Ako jeste, nastavite da čitate...

1. Nisu zreli

Ako muškarac nema iskustva s dugim vezama i do sada je bio sam u površnim ljubavnim odnosima, nije ni svestan da će revara imati neizbežno bolne posledice. Nezreli muškarci monogamiju ne doživljavaju ozbiljno nego joj pristupaju kao nečemu čega se mogu ili ne moraju pridržavati, u zavisnosti od okolnosti.

2. Nisu srećni u vezi, ali ne žele da iniciraju raskid

Mnoge žene potvrdiće da to što volite partnera zapravo i nije jedini uslov za srećnu vezu. Mnogi parovi prekidali su svoj ljubavni odnos bez obzira na to što su se voleli, ali karakterno jednostavno nisu odgovaraju jedno drugome. Kada muškarci „zapnu“ u takvoj vezi, najčešće ne žele otvoreno da sa partnerkom pričaju o tome, a uglavnom nemaju hrabrosti ni da prekinu vezu. Zato se često upuste u preljubu jer znaju da partnerka neće moći da pređe preko toga i sama će prekinuti njihov odnos.

3. Moraju da nahrane svoj ego

Nesigurni muškarci stalno očekuju potvrdu da su dovoljno dobri, zgodni, pametni, sposobni… Umesto da tu želju za potvrdom usmere prema svojim partnerkama, oni se upuštaju u preljubu i traže je od drugih žena. U tom trenutku osećaju se poželjno i vredno te tako hrane svoj ego.

4. Sebičnost

Partner vas može voleti, ali to ne znači da ste mu prioritet u životu. U nekim slučajevima muškarac je sam sebi prvi na listi prioriteta i zbog toga u situaciji u kojoj ima priliku za aferu ni ne razmišlja o tome kako će se osećati njegova partnerka. Sebični muškarci sposobni su da čuvaju svoje tajne bez kajanja i žaljenja jer znaju da će ih iskrenost dovesti u probleme koje žele izbeći po svaku cenu.

5. Problemi ozbiljne prirode

Ponekad su prevare rezultat dugotrajnih problema ozbiljne prirode. Bilo kakva zavisnost utiče na sposobnost donošenja racionalnih odluka, posebno ako je u pitanju seksualna zavisnost koju muškarac treba da lečiti uz pomoć stručnjaka.

Izvor: zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader