Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Cosmo sms uputstva: Dešifrujte svaku njegovu nerazumljivu poruku koju vam je poslao

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Poslao vam je SMS koji izgleda kao nerešiv sudoku? Osmeh na lice jer mi znamo super odgovore zbog kojih se kasnije nećete kajati

Novi dan i još jedna nejasna poruka od njega. Evo kako ćete otkriti značenje i odgovoriti tako da vam posle neće biti krivo

I, šta ima?

E, ima to da vam srce lupa kao ludo, a u mozgu je kratak spoj. Da li on pokušava da se spetlja sa vama ili vas samo navlači na neobavezan seks, želi zaista da zna šta radite ili nešto sasvim drugo? I da li treba odgovoriti GIF-om, emotikonom, nekom šalom ili ni sa čim? 

Istraživanja pokazuju da svaka sitnica, čak i običan tipfeler, može nešto da znači, što samo pojačava teskobu dok pišete pa brišete. Duboko udahnite. Ovo je vodič kako izaći na kraj sa svakom vrstom poruke i njenim autorom, i kako biti siguran da se vaše željeno značenje neće izgubiti u prevodu. Samo nas sledite… 

Pošalji mi sliku… Daj, neću nikome pokazati. I ja ću tebi poslati svoju.

Mislite ovo: Moja leva sisa kružno će se slati aplikacijom GroupMe njegovim prijateljima sa fakulteta, a mene trenutno baš i ne zanima kako izgleda njegov penis. 

Odgovarate ovo: „Prerano je za takve slike“, ali ako pretpostavimo da vam se taj dečko sviđa - pokušajte da mu prenesete poruku pomalo flertujući. „Dajte mu do znanja da prebrzo napreduje ubacivši poneki emotikon“, kaže Džuli Spira, stručnjak za internet spajanje parova. Pošaljite mu nešto poput „To je sve što ćeš zasad dobiti“. To bi trebalo da uspe.

Jesi li budna?

Mislite ovo: O, da, budna sam i bila sam budna poslednjih 12 sati.

Odgovarate ovo: „Ništa. Pričekaj do sutra.“ Ali ako baš ne možete da odolite (ne osuđujemo vas), Spira predlaže da postavite pravilo: „Žao mi je, prekoračio si moje vreme dostupnosti koje je do devet uveče.“ Da biste to naglasili, ubacite GIF zabacivanja glave i kose (Miss Piggy) kako biste mu pokazali da zaslužujete više od kasnonoćnog poziva. Uvođenjem policijskog časa preuzimate vođstvo i učite ga da postupa po svojim pravilima.

Kako si danas? Napiši mi kako ti je prošla prezentacija!

Mislite ovo: Udaram se po čelu. Pa šta smo mi, digitalni prijatelji? Konačno me pozovi na sastanak! 

Odgovarate ovo: „Predložite mu nešto što će morati ili da prihvati ili da odbije“, kaže Spira. Spomenite nešto što je ranije rekao. „Super je bilo! Inače, hteo si da ideš na koncert? Sviraju u petak, ja idem. Ideš i ti?“ Tako ste mu uputili konkretan poziv, ali jasno ste mu i pokazali da ne planirate da ga čekate - vama će biti super i ovako i onako. Sledeći potez je nesumnjivo njegov.

Oprosti što sam malo nestao…

Mislite ovo: Baš zgodno. Kad sam ga prebolela, evo ga opet. Kao i navala užasno zbunjujućih osećaja...

Odgovarate ovo: „Da, nestao si. Da li bi to trebalo da znači da mogu da se prebacim na druge momke?“ Kada vidi da imate izbor, možda mu se probudi takmičarski duh, napominje Lizi Post, jedna od predsednica Instituta „Emily Post“. Ali ako ne želite da ga pustite tek tako, odbrusite mu samo: „Ma nemoj.“ Spira kaže: „Neka se pomuči, a ovakav kratak odgovor sigurno će biti uvod u to.“

Danas sam bio produktivan… napravio sam lazanje za ručak, bio sam kod doktora za gljivice na nogama i sad se opuštam uz toplu kupku.

Mislite ovo: O, bože! Mislim da ne moram sve to da znam. U stvari ništa od navedenog!

Odgovarate ovo: Napišite: „Trenutno imam puno posla, ali radujem se što ću te videti u četvrtak, onda ćemo o svemu popričati.“ A onda uživo možete da ga nežno zamolite da malo smanji dotok informacija tako što ćete mu reći: „Sviđa mi se sve što mi pišeš, ali nije mi drago što ne mogu uvek da ti odgovorim. Samo da znaš da nemam mnogo vremena za dopisivanje tokom dana“, kaže Post. Tako mu objasnite da vam je drago kada se javi, ali postoji vreme i mesto za dublje razgovore - a to onda nije porukama.

Pravopis

Pazite na č i ć, ije i je. Istraživanja pokazuju da pravopis prenosi dve poruke: onu koja se šalje i onu o osobi koja je šalje, kaže dr Džin Berko Glison, profesorka u penziji sa Bostonskog univerziteta, a što znači neuredan pravopis, neuredna osoba. Ali što se tiče interpunkcije, pravila su obrnuta jer ona iskazuju osećanja. Završavanje teksta tačkom može da vas prikaže kao manje iskrene pa zato koristite ! ili ? i ne stavljajte tačku.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader