Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Mikro prevare: Dokaz da smo svi prevarili partner bar jednom u životu

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Odmah da vam kažemo da je vrlo verovatno da jeste, ali nastavite da čitate...

Krenule ste u šoping, ali vam pogled nije privukla haljina iz izloga već neodoljiv osmeh prodavca? U tom slučaju dopustite da vam predstavimo jednu „sitnicu“ pod nazivom mikro prevara, koju uglavnom činimo vrlo nesvesno...

Da li je u pitanju konobar iz vašeg omiljenog restorana? Trener? Komšija sa drugog sprata? Sa kojom od navedenih osoba nenamerno varate svog partnera? Možda vam sve ovo trenutno zvuči nelogično, ali znate li da postoji nešto što se zove mikro prevara i da smo u nju upleteni učestalije nego što mislimo? Ne želimo da vas uplašimo, jer mikro prevare nisu previše opasne i uglavnom ih vaša podsvest obavlja. Međutim, svakako su signal na koji bi trebalo obratiti pažnju kada je vaša veza u pitanju. 

Mikro prevara je termin koji objašnjava sve one sitnice koje čak i u našim glavama imaju prizvuk preljube, ali bez onog zvaničnog, fizičkog neverstva. Ove, za nas, male stvarčice koje činimo mogu nas odvesti na mesta zbog kojih ćemo kasnije zažaliti. Poznato je da nekada ove emocionalne prevare mogu više povrediti nego one koje uključuju poljupce i seks sa osobom koju ne zovemo svojim partnerom. Zapravo, sve što radimo kako bismo nekome pokazali da nam se dopada, poput deljenja privatnih informacija, razmišljanja i želja, a kasnije i razvitka emotivnih osećanja prevazilazi granice dozvoljenog i vodi nas dosta dalje od samo malog flerta.

Povezane vesti

Ukoliko vam se desilo da se sređujete za posao ili večeru samo zato što znate da će tamo biti neka određena osoba (koja nije vaš partner), prećutkujete svom dragom dešavanja iz života ili ga čak lažete o njima, već ste zagazili u svet mikro prevara. Znate onog momka sa Instagrama kojem stalno lajkujete fotke? On zaista postoji i mogao bi da vas pita da izađete na piće. Šta biste mu rekli? Da li biste prećutali da imate dečka ili biste namerno rekli da sa partnerom niste u najboljim odnosima, iako je to daleko od istine? 

Nastavak vas čeka na sledećoj strani...

Verovatno sve ovo smatrate glupostima koje činite kako biste u svoj dan uneli malo razonode, ali mislimo da se vaš partner s tim ne bi složio. Naravno da svaka osoba ima različiti prag tolerancije i drugačije shvatanje prevare, međutim vrlo je bitno da shvatimo da čak i vaša motivacija da rano ujutru stavite taj crveni karmin tokom šminkanja za sastanak na kojem će biti Đorđe iz finansija može povrediti partnera sa kojim uveče ležete u krevet. Hvala bogu pa ne može da pročita vaše misli.

„Prelazite granicu onog trenutka kada shvatite da bi reči koje izgovarate ili dela koja činite povredili osobu koju volite“, kaže Amanda Džoj Rob, ljubavni terapeut. „Takođe, kada više pažnje obraćate na drugu osobu, a ne na onu sa kojom ste u vezi, ili brišete tuđe poruke iz telefona, znajte da ste pristupili opasnoj zoni.“

Dok ovo čitate brinete se da li se vaš partner upleo u ovu paukovu mrežu poznatu i kao mikro prevare? Tešto je otkriti znake kada vas muškarac zapravo vara samo u svojoj glavi i ne ostavlja povoda za bilo kakvu sumnju. „Ukoliko smatrate da je vaš dečko sklon mikro prevarama, stavite mu do znanja da se osećate nesigurno kada se dopisuje sa drugim devojkama, kao i da zbog toga brinete za vašu vezu. Dečko kojem je stalo do vas neće želeti da se tako osećate i istog momenta će prestati da vas mikro vara.“

Povezane vesti

Mikro prevare ipak ne moraju biti toliko loše, zapravo one mogu poslužiti kao bova u vezi koja se davi. Njihovo praktikovanje čak može dovesti do znatnog poboljšanja vaše veze. Mikro prevare vam mogu pokazati da i dalje posedujete ono nešto zbog čega su muškarci slabi na vas. Tako ćete dobiti na samopouzdanju, a sa tom novom dozom samopouzdanja vraćaćete se kući svom dragom i on će vam biti zahvalan na tome. Muškarcu je vrlo bitno da je njegova žena zadovoljna najpre sama sobom jer će na taj način biti zadovoljna i vezom. 

Bezopasan flert je zabavan i o njemu možete čak i pričati sa svojim partnerom, sve dok on ne narušava harmoniju koja je u vezi vrlo bitna. Nekada se ovakav flert može desiti i dok je osoba koju volite prisutna i budite sigurni da joj to neće zasmetati. Vaš dragi zna da ste vi poželjna žena i upravo zato vas je i izabrao. Kada čuvate svoje i partnerove emocije možete povremeno uživati u mikro prevarama, bez griže savesti.

Moramo ipak da vas obavestimo da postoji jedno mesto na koje ne bi trebalo da zalazite čak ni u mislima. Ime mu je - kanta za đubre. Tamo su vaši bivši momci. Oni sa kojima ste se ljubili, imali intimne odnose, gradili uspomene. Oni su zabranjena zona čak i za nešto sitno poput mikro prevare. Ponovićemo vam još jednom: ne idite tamo, devojke!

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader