Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Vaša ljubavna svađa neće se završiti raskidom ako sledite ovih 10 saveta

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Ako je vaša veza u krizi zbog čestih svađa, vreme je da naučite kako možete biti još zaljubljeniji i srećniji nakon rasprave!

Vreme je da naučite da se svađate!

1. Izbrojite do 10

Zvuči kao kliše, ali zaista deluje! Kada čujete nešto što vam se ne sviđa ili s čim se ne slažete, duboko udahnite i brojite do 10. Ne želite povrediti svog partnera zbog trenutnog besa.

2. Osmislite svoj znak „STOP“

Zajedno osmislite neku smešnu reč ili signal rukom koji će biti vaš znak za prekid svađe. Bolje se zaustaviti pre nego što se bilo ko od vas usudi preći prag tolerancije kod onog drugog.

3. Ne pokušavajte pobediti

Ne morate uvek biti u pravu! Zapravo, kada je rasprava s vašim partnerom u pitanju, takvo što i ne postoji!

4. Izbegavajte rasprave oko gluposti

Potpuno je u redu ne slagati se sa svim partnerovim razmišljanjima. Međutim, sitnice koje smatrate problemima u vezi, nekada nisu vredne ni diskusije, a kamoli svađe.

5. Zagrlite partnera

U trenutku svađe s voljenom osobom, bilo kakav fizički kontakt može nas samo još više razljutiti. Ipak, kako vaša svađa ne bi prerasla u nešto krupnije, zatražite zagrljaj ili ga nesebično podarite svom partneru.

Na sledećoj strani pročitajte koji su to još saveti u pitanju...

6. Napravite nešto nemoguće

Umesto da mu prigovarate što ne pere posuđe i zaboravlja važne datume, pokušajte napraviti ono što ste smatrale nemogućim. Pokušajte razumeti zašto obavlja (odnosno ne obavlja) te radnje.

7. U redu je otići besan na spavanje

Do sporazumnog dogovora ne morate doći istog trenutka. Potpuno je u redu prespavati, opustiti se i sutra donositi zaključke. Ne kaže se uzalud da je „jutro pametnije od noći“.

8. Duhovitost je ključna stvar

Šalom ili smešnom facom možete prekinuti napetu situaciju među vama. Pokušajte se poslužiti šalom na svoj ili njegov račun umesto da stalno imate primedbe na partnerovo ponašanje.

9. Dobro sagledajte situaciju

Dok u sebi brojite do 10, sagledajte situaciju iz svoje, ali i iz partnerove pozicije. Ako ste krive, prihvatite odgovornost za svoja dela.

10. Stvorite ugodnu atmosferu

Okolina svakako ostavlja uticaj na vašu vezu, a negativna atmosfera može „od muhe napraviti slona“. Pokušajte izbegavati rasprave kada ste gladne ili vas  buka ometa u razgovoru. To su pokazatelji da nije vreme za svađu, već za romantičnu večeru u tihom restoranu.

Inicijalizacija u toku...
loader