Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Signali za uzbunu: 7 znakova da je vaša veza skoro pred raskidom

Autor dstojkovic
Autor dstojkovic

Umesto što ćete forsisati narušen odnos, bolje uočite signale koji vas upozoravaju da popravite vezu ili izađete iz nje.

Da li se i vama nekad desilo da upoznate tipa za kojeg ste čvrto verovali da je "onaj Pravi", ali kako vreme prolazi sve vam je teže da budete u odnosu i bezuspešno pokušavate da sačuvate iskrice te ljubavi? Ne brinite, niste same, jer strah od gubitka voljene osobe je jedan od najčešćih problema sa kojima se parovi susreću. Ipak, rešili smo da vam priskočimo u pomoć i ukažemo na signale koji pokušavaju da vam otvore oči i pokažu da je vreme za promene ili rastanak.

Živite kao cimeri, a ne kao par.

Ovo se često dešava kada ste duže vreme u vezi i poslovne ili bilo koje druge obaveze postanu prioritet. Naravno da ne možete da zapostavite posao ili ostavite frižider bez hrane, ali kada ste poslednji put proveli kvalitetno vreme kao par? Ukoliko zaista želite da spasete svoju vezu isplanirajte zajedničke sate u kojima ćete zaista uživati.

Više se ne smejete zajedno kao pre

Zabava i smeh su glavni sastojci svake zdrave veze. A ukoliko se svakodnevno ne nasmejete bar nekoj njegovoj šali ili zajedničkoj uspomeni, u ozbiljnom ste problemu. Par koji je izgubio želju za smehom i ne raduje se zajedničkim trenucima je par koji je već odavno završio i samo je pitanje kada ćete to sebi i priznati.

Ne možete da se oslobodite negativnih misli o vašoj budućnosti.

Negativne emocije su nadjačale pozitivne trenutke i koliko god da se trudite da ne vidite sve loše, jednostavno to je jednostavno jače od vas. Čak i kada partner čini sve kako bi vas usrećio, vi to ne primećujete ili tumačite kao nešto loše. Ako je ovo vaš slučaj, verovatno vam je potrebno savetovanje ljubavnog terapeuta. On će vam pomoći da razumete vaš odnos, saznate uzroke problema u vezi i način da ih uklonite. I što je najvažnije, pričajte sa svojom jačom polovinom, pokušajte da saznate uzrok i dođete do zajedničkog rešenja.

Nastavak vas čeka na sledećoj strani...

Nemate razloga za sukob i raspravu.

Verovali ili ne, ali ukoliko nema svađe nema ni iskrene ljubavi. Pritom ne mislimo da svaku sitnicu koristite kao povod za raspravu, ali ukoliko vas ništa ne dotiče i ne smeta i apsolutno vam je svejedno kako se vaš dragi ponaša, možda je to zapravo veliki znak da treba da postane BIVŠI.

Ne verujete mu kao pre.

Nećemo da ponavljamo da je poverenje zaista osnova zdravog odnosa. Ako ne možete da se rešite opsesivnih misli i u ubeđenju ste da vam partner nije veran, postavite sebi jedno jednostavno pitanje "Šta ja radim u vezi sa osobom kojoj ne verujem?". Budite iskreni prema sebi, ne mučite sebe, ali i osobu sa kojom ste u vezi. Ukoliko nema poverenja, nema ni ljubavi.

Razgovarate više sa svojim prijateljima, nego sa njim

Vaš dragi treba da bude vaš čovek od poverenja, skoro jednako kao vaši najbolji prijatelji. Treba da ste u mogućnosti da sa njim razgovarate o bilo čemu (osim možda o onom slatkom komšiji). Ako se bojite da će da vas protumači pogrešno ili osudi, onda imate ozbiljan problem u komunikaciji koji morate rešiti što pre ili zauvek zatvorite taj vaš mučan odnos.

Više ga ne volite dovoljno.

Izgleda da je vaš odnos zaista u nevolji, ako ste se pronašli u prethodnih 6 signala i dobro zamislili oko ovog poslednjeg. Osećate se manje voljeno ili niste u mogućnosti da mu uzvratite ljubav kao ranije. Sve ovo su znaci da je vreme da reagujete. Dobra je vest da postoji šansa za oporavak, ali na tome radite zajedno. Čarobni štapić za srećnu vezu ne postoji. Samo parovi koji naporno rade na svom odnosu imaju pravo da se nadaju dugotrajnoj i zdravoj vezi.

Priredila: Dragana Stojković

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader