Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

5 neprocenjivih lekcija koje ćete naučiti posle bolnog raskida

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Nakon izbacite svu tugu iz sebe, shvatićete da vas život priprema za nešto mnogo bolje i je taj raskid zapravo bio nešto najbolje što vas je snašlo.

Možda vam se sada čini da vam ta bivša veza ništa dobro nije donela osim tuge i razočaranja, ali zapravo pružila vam je i vredno životno iskustvo koje će vam u budućnosti koristiti. Evo šta ćete naučiti posle teškog raskida...

Jači ste nego što mislite.

Dok ste bili s njim, niste mogli zamisliti život bez njega. Možda vas je on u to uverio. A možda je to bila vaša uobrazilja. I baš zbog te misli prvih nedelje nakon raskida jedva ujutro ustajali iz kreveta. Po glavi vam se vrtila samo jedna misao: da više nikad nećete biti srećni. Ali malo po malo, dan po dan, vraća vam se volja za životom. Svaki dan ste sve jači, a kad prođe period tugovanja, shvatićete kako je najvažniji odnos, koji ni po koju cenu ne smete zanemariti ili prekinuti - odnos koji izgradite sami sa sobom.

Ne možete promeniti ljude.

Pogotovo gadove! Ovaj put ste tu lekciju morali da naučite na teži način, ali ste sad spremni za sledeći susret s takvim tipom osobe. Muškarcu koji vas otpočetka ne tretira s poštovanjem i ljubavlju nećete sledeći put dati šansu da vam se ozbiljno približi.

Nemojte dopuštati da vas menjaju.

Uz bivšeg ste se pretvorili u nesigurnu, iskompleksiranu i neraspoloženu devojku, sve ono što nikad ranije niste bili? Tome su doprineli njegovi komentari na račun vašeg izgleda, večna prigovaranja i pokušaji da vas oblikuje "po svom kalupu"?  Da bi vas na kraju ostavio jer, kako je rekao, "niste imali svoje ja". Imali ste ga, samo ste dopustili da ga on svojim ponašanjem pregazi. Sada znate da će budući partner biti isključivo neko uz kog ćete se osećati seksi, samopouzdano i srećno jer to je poenta ljubavi. Neko ko će vas motivisati da postanete još bolji a ne drugačiji. 

Povezane vesti

Nastavak na sledećoj strani...

Ne treba zanemarivati znakove.

Instinkt vam je otpočetka govorio da nešto u vašem odnosu ne štima. Prijatelji su vam govorili da uz njega vi niste vi. Mama vam je govorila da on nije za vas. A vi ste se na sve to oglušili jer ljubav nije samo slepa već i gluva. Ali, sada ste naučili lekciju, sledeći put ćete pažljivo slušati i svoj instinkt i svoje bližnje jer vam svi oni žele samo najbolje.

Ne zanemarujte svoj život ni zbog koga

Pali ste na tri važna ispita, prestali da odlazite redovno u teretanu, zanemarili svoje prijateljice...a sve to u želji da što više vremena provedete s dečkom, koji se ipak ničeg nije odrekao kako bi se prilagodio vama? Nakon raskida ste teškom mukom pohvatali konce svog života i zarekli se da ih više nikad ni za kog nećete ispustiti iz ruke svoje obaveze i rituale. Sada ste naučili važnu lekciju i znajte da u pravoj vezi ništa ne treba da napustite već sve lepo složite.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader