Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Stashing, ghosting, beching: 13 fraza koje su definisale savremeni dejting

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

I šta da radite ukoliko se nešto od toga desi i vama.

Benching

Izraz se odnosi na to kada vas dečko čuva na „klupi“ dok se on zabavlja sa svojim ostalim opcijama.

Šta raditi?

Ukoliko ste okej sa vezama bez obaveza i takođe imate svoju postavu na klupi, nastavite da igrate po tim pravilima. Važno je ipak da znate sledeće: ovakve veze nikada neće prerasti u nešto ozbiljno bez obzira na to koliko dugo sedeli na zamišljenoj klupi.

Breadcrumbing

Muškarci obožavaju ovu taktiku. Daju vam taman onoliko pažnje koliko je vama dovoljno da se ponadate kako je sve moguće.

Šta raditi?

Kada se nađete u bajci o potencijalnoj vezi, teško je uočiti da se breadcrumbing dešava. Međutim, ukoliko vas on i posle određenog vremena ne upoznaje sa prijateljima, odgovara vam na poruke samo u večernjim satima ili odbija da priča o planovima za budućnost, moguće je da su mrvice pažnje sve što vam on servira. Prekinite ovu otrovnu konekciju ODMAH!

Catch and release

Svu energiju uložiće u to da vas osvoje, a kada najzad pristanete na dejt izgubiće interesovanje koje su do tada posedovali i krenuti u pohod na novu žrtvu.

Šta raditi?

Kažite im jedno veliko zbogom. Vi niste neko ko ima vremena za gubljenje na ovakve gluposti.

Cushioning

U slučaju da veza propadne, muškarac će se brzo oporaviti uz pomoć svog ramena za plakanje ili više njih. Naravno, mislimo na devojke sa kojima se dopisivao sve vreme veze kako bi osigurao topli zagrljaj i posle raskida.

Šta raditi?

Niste mu prvi izbor? Onda vas taj muškarac i ne zaslužuje. Bežite brzo koliko vas noge nose.

Povezane vesti

Deepliking

Ovaj termin odnosi se na digitalno grebanje po dalekoj prošlosti osobe koja nam se sviđa. O da, sigurno vam se već dešavalo da slučajno lajkujete fotke iz 2015. godine ili da vama neko to učini.

Šta raditi?

Bio taj lajk slučajan ili nameran, definitivno predstavlja način da nekome pokažete zainteresovanost. U suprotnom, zašto biste kopali toliko daleko? Šta raditi ukoliko ste meta deeplikinga nekom interesantnom muškarcu? Uzvratite na isti način, naravno! 

Nastavak na sledećoj strani...

Dtr

Ovo je skraćenica za „define the relationship“ što vam daje naznaku o čemu je zapravo reč.

Šta raditi?

Nemojte paničiti ukoliko muškarac sa kojim ste postali bliski želi da definišete vezu. Moguće je da želi da razjasnite situaciju zbog toga što mu je stalo, a ovo je uvek korak ka poboljšanju odnosa. Izdvojite vreme da razmislite šta zapravo želite i skupite hrabrosti da obavite ovaj razgovor.

Gaslighting

Ovaj primer prilično je zastrašujuć i predstavlja konstantnu manipulaciju koja čini da žrtva počne da sumnja u sebe, svoju percepciju i vremenom gubi samopoštovanje. Primer: partner vam neprestano plasira laži u želji da vas potpuno zbuni, te vas naziva ludom da biste počeli da sumnjate i preispitujete sami sebe.

Šta raditi?

Verujte svojoj intuiciji i znajte da niste onakvi kakvim vas on naziva. Čim osetite da partner pokušava da vas izmanipuliše ili usmeri na pogrešnu stranu, znate da je vreme da pokupite svoje stvari i nestanete iz tog pakla.

Ghosting

Viđali ste se sa tim dečkom jedan određen period, a onda je on bukvalno nestao sa ove planete? Ne odgovara vam na poruke, ne javlja se na telefon... Ne daje nikakav znak života.

Šta raditi?

Potrebu da se ipak javite osobi koja vas je otkačila na ovaj način pokušajte dobro da iskontrolišete. Da su želeli da ostanu u kontaktu sa vama, ostali bi - ma koliko ovo zvučalo surovo, istina je. Fokusirajte se na ljude trenutno prisutne u vašem životu, kao i na upoznavanje onih koji će zapravo želeti da ostanu pored vas. 

Haunting

Pojava usko povezana sa prethodnom. Nestao je iz vašeg života bez ikakvog pozdrava, a onda se isto tako bez najave vratio u njega. Pre nego što mu pojurite u zagrljaj setite se da je i dalje isti onaj kreten zbog kojeg ste patili.

Šta raditi?

Jednostavno je, ignorišite ga. Ukoliko vas neprestano zove, blokirajte mu broj. Nema potrebe da osećate krivicu zbog toga. Osveta na ovakav način učiniće da se osećate moćno i snažno!

Nastavak na sledećoj strani...

Monkeying

Fraza koja se odnosi na „skakanje“ iz jedne veze u drugu bez pravljenja pauze. Nešto kao majmun koji se vere na svaku vidljivu granu.

Šta raditi?

Ukoliko se nađete u ovom začaranom krugu, proverite razlog raskida prethodne partnerove veze. Ne mora odmah da znači da je varalica i ženskaroš, ali savetujemo vam da budete na oprezu kako i vas ne bi tako lako zamenio. 

Peacocking

Specijalno doterivanje za Instagram fotku radi dobijanja dodatne pažnje - baš poput pauna koji širi svoj rep kako bi se pohvalio šarama.

Šta raditi?

Da li zaista želite da se zabavljate sa osobom koja pažnju može da privuče jedino na ovaj način? Ne? Tako smo i mislili. 

Stashing

Izraz koji se odnosi na to kada vas dragi krije kao zmija noge. Oh da, dobro znate na šta mislimo. On ne planira da vas upozna sa prijateljima, a vaše slike nikada ne objavljuje na svojim društvenim mrežama.

Šta raditi?

Ne vole svi da iskazuju ljubav statusima na Fejsu i objavama na Instagramu, ali ukoliko ne osećate da je on ponosan što je sa vama, možda ne živite istu priču. Najpre pokušajte da definišite odnos, a zatim odlučite šta je najpametnije da uradite. Jedino je to način da se spasete patnje.

Stealthing

Ukoliko muškarac tokom seksa, bez vašeg odobrenja, skine kondom, on zapravo povređuje vaša prava i potencijalno vas dovodi u opasnost.

Šta raditi?

Posle spornog odnosa posetite svog ginekologa koji će vas testirati na polno prenosive bolesti i, ukoliko je to potrebno, propisati vam kontraceptivno sredstvo za hitne situacije. 

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader