Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

5 razgovora koje NIKADA ne treba da vodite preko poruka

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Koliko god da je lakše napisati poruku, sledeće teme moraju se saopštiti uživo

Neke teme ne smeju ostato sadržaj u poruci jer to nije primereno, sigurno ili vam može naštetiti. U nastavku saznajte koje razgovore morate obaviti u četiri oka.

Raskid

Bez obzira na to radi li se o dugačkoj ili kratkoj vezi, prekidanje porukom jednostavno nije primereno. Ove vrste razgovora moramo obaviti licem u lice, a ako to nije moguće onda telefonskim razgovorom. Ako ste bili dovoljno bliski da s osobom planirate zajedničku budućnost ili ležite nagi u krevetu, onda morate biti uljudni i raskinuti lično ili preko telefona, kazala je za  stručnjak za veze Julia Spira.

Svađa (o bilo čemu)

Ponekad zbog umora planemo u sekundi. Čak nam i neka benigna rečenica iz poruke u „pogrešnom“ trenutku može delovati kao povod za svađu. Međutim, nipošto ne bi smeli da se svađamo preko poruka. Baš kao i izgovorena reč, ona napisana nikada se ne zaboravlja, a kada smo nervozni u stanju smo da izgovoriti ili napišemo ono što zapravo ne mislimo

Recite partneru da žete raspravu da nastavite kada dođete kući ili dogovorite susret. U porukama mogu se dogoditi nesporazumi, a to vas stavlja u lošu poziciju jer ne možete čitati znakove na licu i shvatiti nameru iza napisanih reči. Gledanje partnerovog lica i slušanje njegovog glasa potiče izlučivanje hormona koji podižu raspoloženje i pomažu vam da se opustite pa ćete se lakše pomiriti , kaže psihoterapeutkinja Sara Mandel.

Prenošenje loših ili tužnih vesti

Svi se plašimo prenošenja loših i teških vesti poput gubitka posla ili smrti voljene osobe, ali moramo imati na umu da u tom trenutku treba da pružite podršku osobi kojoj ih javljamo. Tako ozbiljne stvari ne bi smele postati samo slova u porukama. Nikada ne znate šta osoba radi u tom trenutku, možda nisu u stanju ili situaciji u kojoj mogu primiti takvu vest, smatra terapeutkinja Kortni Geter.

Rasprava o osetljivim i privatnim informacijama

Izbjegavajte u  da šaljete bilo kakve podatke vezane uz lična dokumenta, finansije, zdravlje i sve druge osetljive ili privatne informacije. Broj lične karte ili broj tekućeg računa nema šta da traži u memoriji vašeg mobilnog ili SIM kartice.

Ogorovarenje

Iako je odavno dokazano da je sočni trač i bezazleno ogovaranje dobro za nas, ipak je bolje da to ne radite preko  poruka. Nikada ne znate kada vas to može dovesti u neprijatnu situaciju, bez obzira na to što niste mislili ništa loše. Izgovoreni tračevi uvek ostaju u kategoriji "rekla-kazala" dok vam oni napisani u nekom trenutku mogu stvoriti probleme jer nikada ne znate ko može videti vaše poruke.

Izvor: Zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader