Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Recite nam koliko se često ljubite, a mi ćemo vama koliko će vam veza trajati

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Poljubaci su zapravo i merilo zdrave i kvalitetne veze. Zato, povedite računa o tome koliko često jedno drugom upućujete poljpuce!

Kada se udalje jedno od drugog, parovi u vezi ili braku pokušavaju se iznova zbliže češćim seksualnim odnosima, ali terapeutkinja za parove Kejt Evans napominje kako je od seksa mnogo važnije – ljubljenje.

Kada joj parovi koji imaju probleme u vezi ili braku dođu po pomoć, terapeutkinja Kejt Evans postavi im sledeća pitanja: 

  • Koliko često imate seksualne odnose, ako ih uopšte imate?
  • Koje zajedničke vrednosti delite? 
  • Koliko dugo imate problema u vezi/braku?
  • Međutim, jedno od najvažnijih pitanja koje Kejt postavi parovima je: Koliko se često ljubite?

Odgovor na ovo pitanje daje mnogo informacija o tome koliko su partneri povezani jer kada u vezi nedostaje ljubljenja, intimnost može brzo da izbledi. 

Seksualna intimnost ne podrazumeva samo seksualni odnos, već i poljupce. Štaviše, poljubac je čak intimniji čin od samog seksa i zbog toga se prvi poljubac s nekim često bolje pamti od prvog seksa. Bez obzira na to koliko su zaposleni i zauzeti, trenutak za poljubac partneri uvek mogu pronaći, a vrednost tog malog čina za kvalitet i trajanje veze je velika.

Svaki par koji ima poteškoća s fizičkim kontaktom treb da počne da uključuje zagrljaje u svoju dnevnu rutinu. Samo treba razumeti da je poljubac moćniji i  potrebniji za održavanje ljubavne veze ili braka, napominje Evans. 

Jedna od najboljih stvari koju par može uraditi za održavanje intimnosti je da se ljubi na svakodnevnoj bazi. To podrazumeva poljupce u usta, a ne u obraz ili čelo (iako su, naravno, i takvi poljupci poželjni i potrebni). Poljubite se kada se pozdravljate ujutro na odlasku, kada se vratite kući, pre odlaska na spavanje, kada odlazite na put, kada se vratite s puta. Iznenadite jedno drugo s usputnim poljupcem. Poljubite partnera i dok spava kada odlazite od kuće rano ujutro ili se vratite kasno uveče.

Svaki put kada se poljubite, pokazujete partneru koliko vam je važan. Ljubljenje također pomaže da iznova potvrdite povezanost koju osećate prema njemu, kaže Evans. 

Neretko veze dođu do faze kada odnos partnera sve više liči prijateljskom, a ne ljubavnom. Situaciju tada pokušavaju da poprave seksom, ali terapeutkinja Kejt Evans napominje da bliskost treba početi s  držanjem za ruke, poljupcima i zagrljajima, a zbližavanje seksom tada će doći prirodnije.

Izvor: Zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader