Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Šta je najveći neprijatelj dobrog seksa: Ženska sramota ili muški strahovi?

Autor Vvasiljevic
Autor Vvasiljevic

Novi partner- novi izazov. Upoređujemo koje probleme imaju dame tokom seksa, a koji muškarci. I verujte nam, i te kako se razlikuju!

Žene veruju da je jači pol pun samopouzdanja, ali ovaj zaključak je zapravo neopravdan i uglavnom netačan. Svoje nesigurnosti oni su jednostavno naučili vrlo vešto da sakriju od očiju javnosti, jer je upravo to ono čemu ih uče još od malena.”Muškarac ne bi trebalo da plače”, jeste rečenica koja im se nameće još od ranog detinjstva, te je prikrivanje emocija za njih postala svakodnevica.

Ova pojava ženama je strana, jer je veliki broj nas vrlo osećajan i senzitivan kada jeljubavu pitanju, a baš iz tog razloga, posmatranjem konstantne  muške “ravnodušnosti” po ovom pitanju, stvara se i naš stid, kao i mentalne pometnje koje remete ultimativni ljubavni čin, poznatiji kao seks

Sitnice koje kod žena izazivaju sramotu, za muškarce su misaona imenica, međutim umesto toga kod njih se pre stupanja u intimni odnos takođe stvara neugodan osećaj koji se može okarakterisati i kao strah. On ih konstantno prati tokom odnosa, zbog čega vaš muškaracnekada može delovati odsutno ili zbunjeno tokom samog čina.

Ženska sramota

Telesni mirisi

Da li zaista mislite da tokom pružanja strastvenih dodira i uživanja u samom pogledu na vaše telo on stiže da razmišlja o mirisima u prostoriji? Prepustite se vašem dragom i usmerite razmišljanja upravo ka njemu.

Povezane vesti

Fizički izgled

U odeći smo toliko sigurne, međutim kada dođe trenutak da je skinemo pred partnerom, po glavi nam se motaju misli koje su posledica medija koji nam večito sugerišu kako bi idealna devojka trebalo da izgleda. Ukoliko vas je izabrao zbog vaše ličnosti, neće mu biti bitno koja je veličina vašeg grudnjaka.

Kontracepcija

Odgovornost prema sopstvenom telu ni u kom slučaju nije razlog za sramotu. Predlaganje upotrebe prezervativa svom partneru ne bi trebalo da vam stvara nelagodu, jer na ovaj način dokazujete da ste osoba koja vodi računa o sebi i svom zdravlju, a i o partneru istovremeno.

Povezane vesti

Seksualne fantazije

Veliki broj pripadnica lepšeg pola svoje skrivene fantazije čuva za sebe, kako ne bi morala da pokreće “neprijatne” razgovore sa partnerom u vezi sa seksom. Baš ovo je uzrok nezadovoljstva i lažiranja orgazma, što može dovesti do mogućih prevara u potrazi za užitkom, što svakako nije rešenje.  

Prethodno iskustvo

Bilo da im manjka iskustva ili ga imaju i na pretek, žene su u konstantnom strahu od muške osude. Kada prihvatite i zavolite sebe baš takvim kakve jeste, to će uraditi i vaš partner, bez obzira na to koliko ste partnera pre njega imale. 

Na sledećoj strani pogledajte muške stahove...

Loš seks

Moguće jedan od najvećih strahova koje muškarci gaje, a tiče se seksa jeste da se neće pokazati kao dobar ljubavnik ili da će kompatibilnost sa partnerkom nestati kada se nađu u krevetu.

Disfunkcionalni saučesnik

Kada su napokon shvatili da veličina u većini slučajeva jeste bitna, nastao je novi strah... Da njihov saučesnik u zločinu neće funkcionisati kada bude vreme za akciju! Muškarci su vrlo osetljivi kada ova tema stupi na snagu, te ukoliko se vaš partner nađe u ovakvoj situaciji ohrabrite ga lepim rečima i budite strpljive.

Povezane vesti

Nezadovoljstvo partnerke

Pored sopstvenog zadovoljstva, muškarcu je veoma stalo do toga da njegova bolja polovina doživi vrhunac. Isto tako, njegovi najveći strahovi su da tokom odnosa vi lažirate orgazam, kako bi se on osećao dobro u svojoj koži.

Prerana ejakulacija

Ova pojava direktno je povezana sa prethodnom, baš iz razloga što se vaši muškarci boje da ćete ostati nezadovoljne ukoliko ne uspeju da odlože vreme ejakulacije. Imajte razumevanja, jer u krajnjem slučaju, vaš seksipil i jeste glavni krivac za ovaj događaj.

Mogućnost trudnoće

O da, njemu beba još uvek nije u planu i ko zna kada će biti spreman na ovaj veliki korak! Prema tome, ne požurujte njegovu odluku, kako ga ne biste uplašile još više i oterale od sebe, jednom za svagda.

Povezane vesti

Piše: Violeta Vasiljević

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader