Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Da li je to samo velika strast ili veza za ceo život: 5 glavnih razlika između ljubavi i požude

Autor dstojkovic
Autor dstojkovic

Iako se vrlo često mešaju veoma je važno da razlikujete ova dva pojma.

Ponekad hemiju pobrkamo s emocijama i nađemo se u pravom problemu. Kako se to ne bi događalo ponovo, otkrivamo pet glavnih razlika izmeđuljubavi i požude

Nedostatak tema 

Ako se vaš razgovor svodi samo na seks ili dogovor za sledeći sastanak, razmislite da je li to nešto što želite na duge staze. Zajednički interesi i teme jedan su od ključnih temelja veze, pa ih nikako nemojte zanemarivati. 

Različiti stavovi i pogledi

Neke temeljne vrednosti prvi su test vaše kompatibilnosti. Ako se vaša stajališta u oblastima poput vere, načina života, seksualnosti ili porodičnih vrednosti potpuno razlikuju, razmislite da li biste mogli da se zamisliti s tom osobom u dugoj vezi ili braku. 

Povezane vesti

Nastavak na sledećoj strani...


Nestrpljenje 

Pokušavate na sve načine da saznate da li je to ,,prava stvar“ ili ne? Nestrpljenjem možete sami sebi dokazati da je ovde reč o požudi i da je hemija među vama počela da se smanjuje pa osećate da morate nešto da preduzmete kao korak ka napred, a zapravo bi trebali da napraviti korak unazad i racionalizijute situaciju.

Povezane vesti

Loša komunikacija

Neprestajete da jedno drugome objašnjavate šta se zaista mislili i nikako ne pronalazite zajednički jezik? To, nažalost, znači da bi vaš odnos trebao da se zadrži samo na fizičkom aspektu ili, još bolje, ničemu. 

Zanemarivanje drugih ljudi

Kada je reč o pravoj zaljubljenosti proćićete kroz tu fazu, ali na kratko. Ako zbog njega zanemarujete važne ljude u svojem životu, ali i brigu o sebi i karijeri, razmislite da li on uopšte brine za vaše dobro i život izvan četiri zida spavaće sobe. 

Izvor: index.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader