Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Sve zablude dopisivanja: Konačno ste našle njegov broj, šta sad?

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Da li "OK" znači da smo nešto uprskale?

Ne smeš odmah odgovoriti na poruku! 

Zašto biste čekali da prođe 7 sati i 7 minuta da bi odgovorili "Ništa posebno, ti?". Ako ste videli poruku i imate želju odgovoriti, učinite to bez bilo kakve taktike i vremenskog ograničenja. Možda ta osoba jedva čeka da pročitate i napišete još nešto kako bi se komunikacija nastavila.

Moraš se izviniti zašto kasniš s odgovorom! 

Osim u slučaju kada je u pitanju posao ili nečiji život zavisi od vašeg odgovora, logično je uputiti "Oprosti, tek sada vidim poruku". U svim ostalim slučajevima odgovor je dozvoljen onda kada vi mislite da ga treba poslati.

Ako dobiješ samo 'OK', nešto si uprskala. 

Iako rečca "OK" preko poruka može delovati izuzetno okrutno, zapravo je samo još jedan način na koji vam osobe s kojima smo u kontaktu potvrđuju da je sve u redu. Naravno, možda vas neko i želi iznervirati s jednostavnim OK, ali nikako ne smete smetnuti s uma i da je to samo potvrda.

Svaka poruka mora sadržati emodžije!

Naravno da se poruke mogu drugačije protumačiti u odnosu na živu konverzaciju, ali to nikako ne znači da iza svake reči treba stajati jedan smajli. Dovoljno je porukama pokazati svoje raspoloženje uz dodatak jednog emotikona i "hahaha" ako je sadržaj zaista toliko zanimljiv i smešan.

Ako slučajno vidiš da ti osoba s kojom se dopisuješ nešto tipka, moraš čekati poruku pre nego ti pošalješ svoju! 

Još jedno od nepisanih pravila koje sigurno rado koristite, a ni sami ne znamo zbog čega. Dopisivanje nije isto što i živa komunikacija, tako da ćete u razgovoru logično sačekati da neko završi rečenicu, dok je u dopisivanju potpuno dozvoljeno da "upadnete" nekome u reč.

Izvor: Cosmopolitan.hr

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader