Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Stručnjaci potvrdili: OVO je idealna razlika u godinama za uspešnu vezu

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Da li ste saglasni sa onom "prava ljubav ne zna za godine?"

Kažu da prava ljubav ne poznaje godine, no izgleda da nauka ne potkrepljuje tu tvrdnju. Studija sprovedena na sveučilištu Emory u Atlanti pokazala je da razlika u godinama između partnera ima veliki uticaj na uspeh veze, piše Good Housekeeping.

Povezane vesti

U istraživanju u kojem je učestvovalo 3000 parova, naučnici su otkrili da parovi s razlikom u dobi od pet godina imaju 18 posto veću šansu za prekid od parova koji su vršnjaci. Taj stepen skače na 39 posto kod parova s razlikom u dobi od 10 godina te na neverovatnih 95 posto u slučajevima gde se radi o razlici od 20 godina.  Izgleda da su rezultati samo potvrdili već pomenuto mišljenje u narodu, a formula uspešne ljubavne veze zvuči poprilično jednostavno - što je manja razlika u godinama, to je veća šansa za uspeh.

Povezane vesti

A pitate li se koja je idealna razlika, naučnici kažu da najviše šanse za uspešnu vezu imaju parovi u kojima je jedna osoba od druge starija tek godinu dana. Naravno, kao uvek, i u ovom slučaju postoje izuzeci, koji su tu samo kako bi potvrdile pravilo. 

Izvor: Index.hr

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader