Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Pokrenite lavinu osećanja: 3 poteza koja zaljubljenost pretvaraju u ljubav

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Istraživanja su pokazala da aktivnosti koje stimuliraju produkciju dopamina mogu probuditi romantična osećanja. Samo ih morate pokrenuti...

1. Probudite njegovu ljubomoru. 

Naravno, u sitnim dozama. Uputite najslađi osmeh konobaru dok ste s njim na večeri ili zagrlite njegovog drugara. Ovi suptilni potezi koji pokreću ljubomoru pokazaće vašem dragom da vas drugi muškari itekako primećuju. Sama pomisao na to da bi partner mogao zastraniti pojačava aktivnost dopamina. Istraživanja su pokazala da ste u očima partnera vredniji kad vas drugi žele. No budite pažljivi s ovom taktikom. Flertujte taman toliko da vaš dečko vidi da ste poželjni drugima, ali bez prave pretnje njegovim osećanjima.

Povezane vesti

2. Ponekad pobegnite od njega. 

Ne držite dragog grčevito za ruku ili još gore nogu i nemojte ga moliti da ne ide ako mora otići i to dobro znate. Ništa nije toliko neprivlačno kao očajničko 'ne ostavljaj me!' Kad se u trenucima rastanka ponašate ležerno u njegovoj se glavi roje pitanja, a rezultat toga je dopaminski odgovor koji pojačava njegovu želju da vreme provodi s vama. Sledeći put kada se budete rastajali dajte mu brzinsku poljubac i krenite svojim putem ili budite vi ta koja će prekinuti telefonski razgovor, koja će prekinuti večernje druženje i otići kući ili napustite njegov stan pre nego se probudi. Ljudi uvek žele ono što ne mogu lako dobiti.

Povezane vesti

3. Naterajte ga da se zaljubi u vas i pustolovine koje ga s vama očekuju. 

Predvidljivost je najbrži ubica ljubavnog apetita. Zato zaboravite na mirne večeri uz dostavu hrane i iznajmljeni film. Umesto toga napravite nešto neočekivano. Ugurajte ga napola obučenog sa sobom pod tuš. Nova i uzbudljiva iskustva stimuliraju ljubav jer podižu aktivnost dopamina u mozgu. Igrajte igru pitanja i postavite ona koja će vam otkriti o kojim aktivnostima sanja. Kada saznate da npr. oduvek želi roniti upišite vas oboje na kurs. Iznenadite ga i ubuduće će ga zabava i uzbuđenje zbog te aktivnosti asocirati na vas.

Povezane vesti

Izvor: Cosmopolitan.hr

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader