Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

5 razloga zašto sumnjamo u partnera

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Zbog čega nam ljubomora kvari raspoloženje i odnos sa partnerom?

Prirodno je da se brinete o harmoniji u svojim odnosima - tako se ispoljava prava ljubav i duboka emotivna vezanost. Ali, ako nepoverenje prema partneru postane hronično i sprečava da uživate u odnosu, to je razlog za razmišljanje.

Izdvojili smo pet glavnih razloga zašto ljubomora može otrovati naše živote:

Početak odnosa

U prvim nedeljama i mesecima veze tek počinjemo da se upoznajemo - partner jednostavno nema vremena da dokaže svoju naklonost prema nama, a mi ne znamo šta da očekujemo od njega.

Nestabilnost

Ljubomora je prirodna u odnosima koji ne izgledaju ozbiljno. Ako ste sigurni da se romansa može završiti u bilo kojem trenutku, a partner ima isto mišljenje, može vrlo lako potražiti novu devojku.

Negativno iskustvo

Tragovi dosadašnjih toksičnih odnosa mogu se povući godinama, zamagljujući naše živote sa sumnjama i brigama. Rastanak sa prethodnim dečkom nakon prevare? Najverovatnije nećete verovati novom mladiću. Čak i ako vam neće dati nijedan razlog za ljubomoru, biće potrebno neko vreme pre nego što potpuno verujete novom partneru.

Povezane vesti

Nisko samopuzdanje

Aku ne verujete u vlastitu privlačnost to takođe može dovesti do ljubomore. Ljudi imaju tendenciju da umanjuju sebe i svoje vrline, kao da traže razloge da dokažu sebi da nikada ne mogu izgraditi srećnu vezu.

Opravdanje za prevaru

Često su najljubomorniji partneri oni koji su skloni preljubi. Sudeći po njima, oni uznemiravaju svoje partnere sumnjama u intrigama sa strane. Ili, još gore, oni se menjaju i tvrdoglavo traže "opravdanje" za ponašanje i akcije druge polovine.  

Povezane vesti

Izvor: Ženskimagazin.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader