Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Večna ljubav postoji, a ovo su stvari koje rade svi srećni parovi jedno za drugo!

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Da li vi radite ovo za svog partnera?

Da bi vaša ljubav opstala, ona zahteva svakodnevan trud i znakove pažnje. Sigurno ste dosad nebrojeno puta čuli izreku "dela, ne reči", a čini se kako se upravo nje pridržavaju oni najsrećniji parovi. U zdravim vezama partneri ne čekaju posebnu priliku kako bi pokazali svoju zahvalnost, ljubav i naklonost, već iskreno uživaju radeći lepe stvari jedno za drugo bez nekog posebnog razloga. 

Ovo su neke od stvari koje redovno rade jedni za druge:

Aktivno komuniciraju

Što to tačno znači? Naime, ljudi koji su u srećnim i uspešnim vezama zaista čuju što im njihovi partneri govore. Čuju što žele, što ih tišti, ali čuju i one naizgled nebitne stvari koje im druga strana priča. Osim toga, znaju da bez ustručavanja mogu nazvati svog partnera u bilo koje doba dana i noći.

"Pozivi poput: "Upravo sam stigla" ili "Trebaš li nešto iz prodavnice"Poruke poput: "Baš razmišljam o tebi" ili "Dogodilo mi se nešto presmešno" imaju uvek isti rezultat: Osećaj povezanosti, osećaj da ste ključan deo nečijeg života", objašnjava bračna i porodična terapeutkinja Winifred M. Reilly.

Povezane vesti

Daju komplimente

"To ne mora biti ljubazan kompliment da ste najbolja žena na svetu, ali čak i usputni komentar koji prepoznaje nečiji doprinos, kao 'izvrsna večera' ima veliki značaj na odnos" objasnila je Samantha Rodman, psihološkinja i stručnjakinja za veze.

Ne skrivaju emocije

"Kada jedan od partnera oseća da treba izvlačiti misli i osećaje od drugog, takav odnos može biti jako otuđen", smatra Rodman prema kojoj je upravo otvoren razgovor o vlastitim osećajima i mislima ključan za srećnu vezu.

Povezane vesti

Ne zaboravljaju reći "volim te"

"Srećni parovi to čine bez razmišljanja, bez posebnog razloga, onda kada se to od njih uopšte ne očekuje. U mnogim odnosima "volim te" dolazi više od jednog partnera nego drugog. Tipično jedan vodi, a drugi sledi. Prečesto čujem izgovor, "ne želim te reči prekomerno koristiti". U srećnim odnosima, oba partnera iniciraju to govoreći i zaista to misle kad izgovore" objasnio je Kurt Smith, bračni terapeut.

Izvor: Index.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader