Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

10 saveta za savršenu i srećnu vezu!

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Samo mali trud je dovoljan...

Želite da vam veza traje zauvek? Pročitajte i primenite ove savete!

Ako ste u vezi u kojoj vam je toliko lepo da ne želite da se završi, pratite ove savete da zaista budete zajedno "srećni do kraja života".

Zajedno spremajte obroke

Ukoliko jedan partner to stalno radi, pripremanje obroka može da postane razlog za svađu. "Mogao/la bi i ti jednom da skuvaš ručak" će postati rečenica koja će svakog dana provlačiti kroz vaš razgovor, zatim će postati jedan od glavnih "argumenata" u svađi, sve dok ne postanete ogorčeni jedno na drugo.

Srećni parovi ističu da je jako važno da partneri dele sve obaveze, uključujući i kuvanje. Gledajte to sa vedrije strane – radićete nešto zajedno, timski rad, produbljivanje bliskosti među vama... ko zna, možda vam to postane omiljena zajednička aktivnost!

Potreban je trud

Koliko god da biste to voleli, veze nisu "gotov proizvod", već je potrebno da oba partnera neprestano ulažu trud.

Naravno, ni u jednoj vezi ne ide sve uvek glatko, ali to ne znači da treba da odustanete – naprotiv, samo se trudite i zajedno ćete prevazići sve prepreke!

Povezane vesti

Pokažite pažnju

Kada ste poslednji put partneru poklonili pažnju? Iznenadite ga/je flašom dobrog vina, kratkim izletom, doručkom u krevetu... Usrećite ga/je!

Napravite zajedničku listu želja

Napravite listu stvari koje želite zajedno da uradite i umesto da iz nedelje u nedelju radite sve isto, trudite se da ostvarite te svoje želje i ciljeve.

Imajte razumevanja

Svako od nas je različiti, zato je potrebno da imate razumevanja jedno prema drugom, ako želite da zauvek ostanete zajedno. Naravno, biće stvari koje ne razumete, biće grešaka, ali pokažite saosećajnost, pokušajte da sagledate stvari iz drugog ugla...

Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani...

Provedite neko vreme odvojeni

Ne mislimo da pravite pauzu u vezi, već da tokom dana ili nedelje imate neko vreme samo za sebe. Zdravo je da imate i neka odvojena interesovanja i nema potrebe da 24/7 provodite zajedno.

Vidite se sa prijateljima, čitajte knjigu, bavite se hobijem... Radite ono što vam prija, i pustite partnera da posveti neko vreme sebi.

Kvalitet pre kvantiteta

Trudite se da vreme koje provodite zajedno bude kvalitetno. Nije poenta da provedete ceo dan zajedno ako ćete sedeti ispred TV-a. Umesto toga, trudite se da u vremenu koje provodite zajedno oboje uživate, ali zaista.

Budite aktivni

Sami ili sa partnerom, vežbajte i budite aktivni. Mnogi se ulenje kada nađu partnera, pa ih odjednom mrzi da se "mrdnu" – ne dozvolite da to bude slučaj i sa vama!

Povezane vesti

Komunicirajte redovno

Duge, srećne veze, takve su upravo zbog dobre komunikacije, koja je osnova svake dobre veze. Ako ne možete da komunicirate otvoreno, jasno i iskreno jedno sa drugim, veza vam je osuđena na propast. Komunikacija je važna i da biste sprečili da među vama dođe do nesporazuma.

Ignorišite male stvari

Nemojte od komarca da pravite magarca. Sigurno će u nekom trenutku početi da vas nerviraju neke sitnice kod partnera, ali trudite se da ne obraćate pažnju na to. Setite se da niko nije savršen i ne dozvolite da takve stvari postanu problem.

Izvor: Mondo.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader