Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Potezi koji će uzdrmati vašu G-tačku

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Više nema dileme da li G-tačka postoji, doktori su je uočili uz pomoć magnetne rezonance, ali postoje nedoumice koliko zadovoljstva može da pruži. Evo kako da maksimalno iskoristite njen potencijal

Možda ste čuli za studiju koja je privukla dosta medijske pažnje, sprovedenu početkom ove godine: istraživači sa Kings koledža u Londonu intervjuisali su oko 1800 žena i pitali da li veruju da imaju G-tačku. Samo 56 odsto je odgovorilo potvrdno. Navodno, ostatak ženske populacije dovodi u sumnju postojanje ove tačke.

Ovaj podatak uopšte nije dobro prihvaćen kod nas u Cosmu, naročito zbog toga što su najugledniji svetski seks eksperti potvrdili (1) da G-tačka postoji i (2) da je ima svaka žena na ovoj planeti. Zato smo sproveli sopstveno istraživanje među čitateljkama Cosma i rezultati su se podudarili sa onim što mi već odavno znamo. Čak 75 odsto je izjavilo da veruje da sve žene imaju G-tačku. (Ako pripadate manjini od 25 odsto žena koje nisu imale tu sreću da se upoznaju sa njom, ne brinite, naše precizne instrukcije će to ubrzo promeniti.)

Ali putokaz za pronalaženje ove ekstra osetljive tačke unutar vaše vagine samo je početak zabave. Kao i vaš klitoris, G-tačka može da bude uključena u svaki deo seksa, od predigre do orgazma, čineći da ono što ste smatrali za fantastičan doživljaj postane još strasnije intimno iskustvo. Ali nećete samo vi otkrivati nove horizonte zadovoljstva. Dok vaš dragi bude koristio ove dodire, trikove i poze kako bi vas uzbudio kao nikada ranije, on će ludeti od zadovoljstva zajedno sa vama. U trenutku kada dođete do velikog finala - umnoženog or-G-azma - nećete više znati gde se vaše telo završava, a gde njegovo počinje.

GPS za G-tačku

Jedan od razloga zbog koga žene ne mogu tako lako da lociraju svoju G-tačku jeste to što je nju teško napipati kada niste uzbuđeni. To je zbog toga što je G-tačka sačinjena od erektilnog tkiva koje postaje čvršće kako uzbuđenje raste. Zato, bacite se na fantaziranje, stimulišite klitoris, šta god vas pali...
Kada osetite plimu uzbuđenja, ubacite prst u svoju vaginu. G-tačka smeštena je na udaljenosti od dva do pet centimetara ka unutrašnjosti, na prednjem vaginalnom zidu (strana ka stomaku nasuprot strani ka guzi). To je područje veličine novčića koje je blago izbočeno ili naborano.

Istražite pažljivo prednji zid, sa savijenim prstom kao kada gestom nekome pokazujete da dođe do vas. Ne stidite se da uključite i pomoć na baterije. Neki modeli vibratora, kao na primer „We-Vibe“ (we-vibe.com) specijalno su dizajnirani da pogode vašu G-tačku, ali i bilo koji drugi model usmeren na prednji zid vagine će vam pomoći da je otkrijete.

Vaša tačka zadovoljstva locirana je tačno pored uretra, cevčice kroz koju prolazi urin, zato će vam se od samog dodira ove tačke učiniti da vam se piški. Zanemarite to: ovaj osećaj da morate da se olakšate ubrzo će zameniti osećaj dubokog zadovoljstva.

Trikovi koji podižu tenziju u predigri:

Postoji nešto što vaša G-tačka ima zajedničko sa bradavicama i klitorisom: što su intenzivnije senzacije, to će zadovoljstvo biti veće kada doživite orgazam. Upotrebite ova milovanja u toku predigre kako biste lagano intenzivirali osećaj.

TAPKANJE ZA BLAŽENSTVO

Nežan pokret tapkanja G-tačke koristeći dva prsta stimulisaće ovo područje i usredsrediti vašu pažnju na prave stvari. Probajte same, ili još bolje, neka vaš partner stavi dva prsta u vas i neka potom počne lagano da tapka vašu G-tačku, jednim pa drugim prstom. „Ovim dodirom kontinuirano nadražujete nerve koji okružuju G-tačku, pa vam se svaki put čini da to doživljavate prvi put“, kaže doktorka Ivon K. Fulbrajt, autorka izdanja The Better Sex Guide to Extraordinary Lovemaking.

BRISAČI ZA ŠOFERŠAJBNU

Tapkanje stvara jednu vrstu tenzije, a stalni kontakt je izvor drugačijeg zadovoljstva koje je podjednako prijatno. Prelazite prstom (ili neka to uradi vaš dečko) preko G-tačke na način na koji brisači brišu šoferšajbnu. Pokret prstom sa jedne strane na drugu aktiviraće obližnje nervne završetke i stvoriće efekat prelivanja zadovoljstva oko G-tačke.

DAJ MI „C“

Dok ležite na boku priljubljeni jedno uz drugo, neka vaš dragi stavi jedan ili dva prsta u vašu vaginu i nežno miluje G-tačku. Posle par minuta neka on postavi vrh palca iznad ili ispod vašeg klitorisa, tako da mu cela ruka formira oblik slova C. Ohrabrite ga da nastavi da masira vaš klitoris dok istovremeno lagano, a potom, kako vaše uzbuđenje bude raslo, i malo snažnije pritiska vašu G-tačku. „Nervi koji se nalaze u klitorisu protežu se skroz do G-tačke, pa će istovremena stimulacija obe tačke stvoriti snažnu požudu“, ističe Fulbrajt.

PALČEVI GORE

Kleknite na krevet, sa udobno razmaknutim kolenima i uspravljenim torzom. Neka vaš partner klekne iza vas i stavi svoj prst ili palac u vas, tako da njegovim vrhom dodiruje vašu G-tačku. Dok je nežno dodiruje i nadražuje, kažite mu da miluje (i/ili ljubi) vaše bradavice, tako da obe erogene zone nabubre i očvrsnu od uzbuđenja, kaže doktorka Lora Berman, asistent-profesor psihijatrije i ginekolog akušer na Nortvestern univerzitetu u Čikagu, i autor izdanja The Love Book.

Poze koje pogađaju u metu:

Da li vam se ikada dogodilo da za vreme seksa vaš partner prodre u vas pod određenim uglom i - vau - talas zadovoljstva, koji je drugačiji, dublji i tako neverovatno dobar, zapljusne celo vaše telo. To je verovatno njegov penis pogodio vašu G-tačku. Ne čekajte da se ovako nešto slučajno desi. Ove poze će mu nepogrešivo pokazati put u središte zadovoljstva.

LUDA VOŽNJA

Najbolji položaj za stimulaciju vaše G-tačke je onaj u kome je žena gore. Vi kontrolišete dubinu prodiranja i ritam, zabacujući svoje telo samo malo unazad, dozvoljavate njegovom penisu da masira vaš prednji vaginalni zid. Opkoračite ga, sa stopalima na krevetu, podignutim kolenima. „Nagnite se napred, rukama naslonjenim na njegove kukove zbog ravnoteže, i pomerajte svoje kukove gore-dole. Pronaći ćete ugao koji vam najviše prija.“

TESNO PRIPIJENI

Evo fantastične poze za dane kada se osećate kao lenja maca: popnite se na njega dok leži na leđima, zatim se nagnite unazad tako da vaša leđa leže na njegovim grudima, pa stavite njegov penis u vašu vaginu. Dovoljno je samo malo prodiranje i osetićete njegov penis na vašoj G-tački. Neka on stavi ruku na vaš pubični breg, tako da stoji iznad mesta gde se nalazi G-tačka, samo unutar vašeg tela, kaže Fulbrajt. „Pritisak sa obe strane učiniće zadovoljstvo većim.“

IZA TEBE 100 ODSTO

Poza „otpozadi“ pruža dobar pristup G-tački. Bacite se na ruke i kolena, sa visoko podignutom guzom. Držite noge čvrsto skupljene, dok vaš dragi klečeći ulazi u vas. „Držeći noge čvrsto priljubljene jednu uz drugu, sužavate vaginu tako da postaje vrlo tesna, i njegov penis udara u vašu G-tačku svakim pokretom“, objašnjava Berman.

MISIONARSKA KONTROLA

Misionarska poza nije baš najbolji izbor za stimulaciju G-tačke, kada vi ležite na leđima, a vaš partner se izvija preko prilikom penetracije, njegov penis je u kontaktu sa vašim donjim vaginalnim zidom, umesto sa gornjim, gde je smeštena G-tačka.

Mala promena može biti mnogo blagotvornija za G-tačku. Lezite na leđa, podmetnite par jastuka ispod karlice, zatim privucite kolena na grudi, pre nego što on prodre u vas. Kao i kod prethodnog položaja, vaši vaginalni zidovi će biti čvršće priljubljeni jedan uz drugi, omogućavajući njegovom penisu da pogodi vašu vrelu tačku.

PLES U KRILU

Ova poza pruža maksimalnu bliskost. Neka vaš dečko sedne sa prekrštenim nogama, a vi se spustite na njegovo krilo, udobno smeštajući njegov penis u sebe. Neka on drži vaše kukove dok se podižete - vi možete da se oslonite na njegova ramena. Ovaj ugao prodiranja omogućava njegovom penisu da pogodi vaš gornji vaginalni zid; vaša isprepletana tela pružiće vam osećaj iskonske bliskosti, kaže Berman.

SLUŽITI TOPLO

Sledeći put kada se stvari budu zakuvavale u kuhinji, sedite na visoki sto ili radnu površinu, pridržavajući se rukama radi boljeg oslonca. Obgrlite ga nogama oko struka i tako postavite kukove da vaš dragi može da uđe u vas stojeći. Cilj vam je da vaša vagina bude u visini njegovih kukova ili malo iznad (možda ćete morati malo da savijete kolena) kako biste omogućile njegovom penisu da cilja u pravcu vašeg pupka i dođe u dodir sa vašom G-tačkom. Onda ga zamolite da stoji mirno na trenutak dok vi kružite karlicom oko njegovog penisa, osećajući prijatno trenje njegove alatke o vaš prednji vaginalni zid.

UMNOŽENI OR-G-AZAM

Najbolje smo sačuvali za kraj. Lezite na stomak, ubacite jastuk ispod karlice, kako bi se malo izdigla. Neka vaš partner legne preko, prodirući u vas otpozadi. Dok bude ulazio duboko u vas, njegov penis će neprekidno udarati u vašu G-tačku, kaže Fulbrajt. Sledi jako dobar deo: neka on ubaci ruku između vaše karlice i jastuka i poigra se vrhovima prstiju vašim klitorisom.

Trebalo bi da započne laganim pokretima i prodiranjem, a kako vaše uzbuđenje raste, da povećava brzinu i intenzitet. Sa istovremenim senzacijama usmerenim ka klitorisu i G-tački, doživećete moćan, umnoženi orgazam o kome ste sanjali.

Da li vam G-tačka sprema iznenađenje?

Ženska ejakulacija možda zvuči blesavo, ali bar jedna od deset žena doživela je ovo iskustvo. S obzirom na to kako se priča o ovoj temi, pomislili biste da je ženska ejakulacija fenomen koji je svojstven frikovima. Ali statistički to je prilično normalna pojava. Između 10 i 40 odsto žena svedoči da su, posle dugotrajne stimulacije G-tačke ili kao posledicu snažnog orgazma, ejakulirale bistru ili beličastu tečnost bez mirisa. Po pitanju količine, neke žene kažu da se radi o kašičici ili dve, dok druge tvrde da se radi o tako velikoj količini da je krevet bio natopljen. Odakle dolazi ova tečnost ostaje donekle misterija. Stručnjaci su godinama smatrali da se radi o urinu koji je slučajno oslobođen u trenutku kada žena izgubi kontrolu tokom moćnog orgazma. Imajući ovo na umu, žene koje su iskusile ejakulaciju, bile su prilično postiđene zbog toga.

Ali danas istraživači smatraju da urin ovde nije prisutan. Studije ukazuju da tečnost vodi poreklo iz ženske prostate - nedavno otkrivene žlezde koja se nalazi iza G-tačke duž prednjeg vaginalnog zida - i sadrži sastojke slične onima koji se nalaze u muškoj semenoj tečnosti.

Istraživači kažu da su sve žene u stanju da dožive ovo iskustvo posle intenzivne stimulacije G-tačke. Moguće je čak i da žene ne primete da su ejakulirale, pošto su inače vrlo vlažne u trenutku koji prethodi klimaksu. Čak i ako niste imale ovo iskustvo, važno je da znate da je to moguće, kako ne biste paničili ako vam se ovako nešto dogodi.

Da li ste pronašle svoju G-tačku? U kojim pozama mislite da se ona najbolje stimuliše? Komentarišite!

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader