Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

"Zacrtane teorije": 3 najveća mita o bezuslovnoj ljubavi!

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Nekad je ipak potrebno da stvari posmatrate iz drugog ugla...

Krajnje je vreme da prestanete da verujete u ove mitove o ljubavi i svoja očekivanja prilagodite realnosti!

Gledajući filmove i serije u kojima su prikazani savršeni parovi, većina ljudi stekne nerealna očekivanja o ljubavi i vezama. Na osnovu toga formiraju se i neke pogrešne predstave, koje vaš ljubavni život mogu da odvedu u propast - zato je bolje da što pre prestanete da verujete u ove mitove.

Ako se bezuslovno volite, veza ne treba da bude teška

Ljubav je proces, i potrebno je da oboje radite na vezi, da bi ta veza bila uspešna i srećna. Dakle, bez obzira na to koliko se volite, važno je da se trudite jedno oko drugog – u suprotnom ljubav ne može da opstane. Mislite o tome kao o lepom cveću koje će da uvene ako ga ne zalivate...

Da biste "zalivali" svoju vezu dobro je da naučite veštine komunikacije, koje će vam pomoći da sa partnerom imate otvorenu i iskranu komunikaciju, koja je osnov i za razvoj međusobnog poverenja.

Povezane vesti

Ako vas neko drugi seksualno privuče, ne volite jedno drugo

Ukoliko se desi da vas neko seksualno privuče, a da to nije vaš partner, verovatno ćete se uplašiti da među vama više nema ljubavi i da je sve izgubljeno.

Međutim, treba da znate da, iako vas neko drugi privuče, ali se među vama ništa ne desi, to nije faktor koji definiše vašu vezu sa partnerom. Vaše ponašanje je kriterijum za vezu, a ne neka kratkotrajna, prolazna privlačnost.

Da me stvarno voli, usrećio bi me

Umesto da pretpostavljate da vaš partner treba da se "odrekne svega" da biste vi bili srećni, izdvojite vreme da saslušate jedno drugo u vezi sa osećanjima, brigama...  

To što slušate jedno drugo sa saosećanjem i što možete jedno drugom da kažete svoje potrebe, mnogo je veći pokazatelj uspeha vaše veze nego "skidanje zvezda sa neba" kakvo gledamo u filmovima. Imajte na umu da je namera važna, čak i ako partner ponekad ne ispuni vaša očekivanja. 

Prava ljubav postoji i zaista možete da uživate u srećnoj i zdravoj vezi, ako prilagodite svoja očekivanja realnosti - razmislite o tome što pre.

Povezane vesti

Izvor: Mondo.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader