Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Kako da doživite simultani orgazam

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Za mnoge parove to je nemoguća misija, ali samo zbog toga što nisu pročitali naše savete ...

U teoriji ovo je vrlo lako, ali u praksi se najčešće ispostavlja da je to najteži domaći zadatak za većinu parova. Studije su pokazale da samo dva od pet parova uspeva da sinhronizuje svoje uzbuđenje i istovremeno doživi vrhunac. Ipak, uz nekoliko saveta koje treba imati na umu to postaje nikad lakše. Najvažnije je da se potpuno opusitite, jer dokle god budete jurili za ovim ciljem, on će vam stalno izmicati! Spontanost u krevetu je, naravno, uvek preporučljiva, ali ponekad je dobro i predvideti neke korake. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da istovremeno zavrištite od zadovoljstva...

Produžite predigru

Sve počinje od igrica koje prethode seksu. Naravno, kao što je i očekivano, on će se najčešće uzbuditi pre vas,  pa zato dajte sebi dovoljno vremena da dostignete što veći stepen uzbuđenja. Koliko bi trebalo da traje predigra je vrlo individualno pitanje, zato se vodite osećajima. Ako znate da je njemo potrebno svega nekoliko minuta da doživi orgazam, onda bi bilo dobro vas on da pre početka penetracije zadovoljava oralno ili ručno sve do same granice orgazma.

Uposlite klitoris

Prema istraživanjima, prosečnom muškarcu je dovoljno 2 do 5 minuta da doživi orgazam, dok je ženama u proseku potrebno desetak. Ovu razliku je ipak lako prevazići uz puno stimulacije tokom predigre, ail je ključna stvar da i kada dođe do penetracije, ne zaboravite na svoj klitoris. Možete ga stimulisati sami ili tražiti to od njega, a “težak posao” možete prepustiti i vibratoru!

Vratite se misionarskoj pozi

Jeste da ova poza važi za prevaziđenu i dosadnu, ali vam ona može doneti mnogo fantastičnih trenutaka. Simultani orgazam, naravno, možete doživeti u bilo kojoj pozi, koja omogućava lako stimuliasnje klitorisa, ail u ovoj, to se sve odvija  samo od sebe, na krajnje jednostavan način. Njegova pubična kost u musionarskoj pozi  u direktnom je kontaktu sa vašim klitorisom i stimuliše ga dok vi ležite opušteni i zavaljeni u udobnom krevetu! Osim toga, sturučnjaci smatraju ovu pozu idealnom za zaljubljene parove, zato što se partneri nalaze okrenuti licem u lice i dok traje seksualni užitak mogu da razmenjuju poljupce i emocije.

Doživite orgazam pre njega

Ne baš bukvalno - ali vaš vrhunac bi trebalo da počne malo pre njegovog. Imajte na umu da muški orgazam traje oko 6 sekundi, dok ženski može da potraje i više od 20 sekundi. Kada osetite da se oboje približavate vrhuncu, usporite malo penetraciju, a ubrzajte stimulaciju klitorisa. Bitno je da jedno drugom govorite koliko ste blizu da biste ubrzavanjem ili usporavnjem ritma mogli da se uskladite. Ako vaš klimaks počne koji sekund pre njegovog to će mu pružiti vatromet zadovoljstva, jer će na trenutak pre orgazma osetiti mišiće vaše vagine kako se grče.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader