Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Zašto muškarci ne razgovaraju o ljubavi?

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Jednom je američka spisateljica Mina Antrim rekla: „Razlika između muške i ženske ljubavi je ta što žena voli svim srcem i dušom, a muškarac svim svojim umom i telom.“

Izvor: Shutterstock

I bila je u pravu. Setite se koliko često se žene obraćaju svom partneru pitanjem: "Da li me voliš?" i koliko često im odgovaraju: "Da, naravno". Odgovor apsolutno nije onaj koji se očekivao i ponekad dovodi do suza. Predstavnici jačeg pola u ovoj situaciji jednostavno ne mogu da razumeju šta je njegova voljena želela da čuje, jer je odgovorio pozitivno. Šta je tako pogrešno? A žene, počinju sa svojim večitim pitanjima u svojim mislima: koliko su puta čule „naravno“ i šta to znači?

U tome je čitava razlika između devojaka i momaka, predstavnika dva različita sveta. Možemo reći da svi različito doživljavaju istu stvar i zato se njihove misli ne zbližavaju.

Žene, kao bića sa razvijenijom senzualnošću, spremne su svakog dana da govore o svojoj ljubavi i osećanjima, ali im je još uvek potreban odgovor, isti, verbalni. Ipak, muškarcima je prihvatljivo da svoja osećanja dokazuju postupcima i samo postupcima.

A kad dođe trenutak, tokom kojeg je trebalo da se čuje fraza: „Volim te“, čovek odjednom kaže: „Kupio sam ti telefon koji si želela“. Sa njegovog stanovišta, to samo znači da je pokazao svoju ljubav, što je trebalo da bude jasno.

Ali može li izgovoriti te dve reči koje mnogo znače? Da, možda, ali za to su mu potrebne sve snage i hrabrosti.

Šta sprečava muškarce da izjavljuju ljubav?

Činjenica je da svaki momak govori o svojim stvarnim osećanjima veoma retko, u onim trenucima kada shvati da zaista voli devojku i ne može da živi bez nje. Ipak, kada oseti neku vrstu nesigurnosti, neće se raspršiti tako važnim rečima.

Prvo, plaši se da ne pogreši u svom izboru. Uostalom, tada ne može vratiti ono što je rečeno. Postoje situacije kada se ljubav može mešati sa predanošću, strašću. I ta dva osećanja, kao što znate, brzo prolaze. Stoga, treba sačekati neko vreme i kad dođe trenutak, muškarac će definitivno priznati svoju ljubav, ali ne ranije.

Drugo, on ne želi sebi da se smeje ako nije siguran u reakcije svog partnera. Postoje žene koje se kriju bolje od muškaraca. Po njihovom ponašanju vrlo je teško shvatiti o čemu stvarno misle, a otkriti sve njihove karte i ostati nenaoružan je igra koju je bolje ne igrati.

Povezane vesti

Treće, učio je celog života da je sentimentalnost sudbina slabih. Uistinu, majke iz detinjstva upućuju svoje sinove da ne pokazuju svoja prava osećanja. Čak i sama izjava: „Ne plači, ti si dečak“ ohrabruje buduće muškarce da nauče da obuzdaju svoje emocije.

Situacija, u kojoj već postoji duga veza ili porodica, izgleda malo drugačije. Ovde je sve komplikovanije. Prve izjave o ljubavi odavno su dobijene, na oltaru su se govorile zakletve na vernost, šta još mogu dodati? Muškarci razmišljaju na takav način da otkad su to rekli, to znači da je tako, iako je prošlo već 10 godina.

Kako prepoznati stvarna osećanja kod muškarca?

Određivanje da li vas muškarac voli, mnogo je lakše, ne po njegovim rečima, već po delima. Na primer, da li živi sa vama? Da li donosi potrebne namirnice kući? Kupuje ti poklone? Dakle - voli. A da biste to saznali, apsolutno ne treba da shvatate ovo kao neprijatno (za njega) pitanje.

Sa druge strane, često ponavljanje najvažnije fraze čini je običnom i beznačajnom. Ako se ovo primeti, onda postoji razlog za razmišljanje. Život je više puta pokazao da oni koji insistiraju na beskrajnoj ljubavi, zapravo je ne osećaju. To je samo navika na ponavljanje čarobne fraze.

Vrednost ovih dugo očekivanih reči nije u tome koliko su puta izgovorene, već u tome kako su izgovorene, u kom trenutku i, što je najvažnije, ono što su pojačale. Umesto da se stalno ispitujete, morate da naučite da razumete logiku muškaraca i da nadgledate njihove postupke. U suprotnom, ako ženu prečesto muči ova fraza, neće imati drugog izbora osim da bude nepristojna u reagovanju i time izazove skandal.

Da, istina je da žene vole ušima, a muškarci očima. Čim prvi put čuju reč „ljubavi“, one cvetaju. Ne treba zaboraviti na ovu jednostavnu istinu i zato takve reči uputite jedno drugome makar jednom mesečno.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader