Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Zašto monotonija ubija strast u emotivnoj vezi?

Autor Ženski magazin
Autor Ženski magazin

Pre ili kasnije, svaki emotivni odnos doživi monotoniju.

Izvor: Shutterstock

Monotonija, rutina, ono na šta pre ili kasnije svede se svaka ljubavna veza, piše Ženski magazin.

Koliko god da je strasti među partnerima na početku veze bilo, ukoliko nema nekih promena, novina, uzbuđenja odnos jednostavno postane jednoličan, dosadan. Ista mesta za izlazak, iste vrste filmova, iste destinacije za odmor...Ista poza u sexu, isto vino uz večeru, iste teme i beskrajno dosadni razgovori na iste. Monotonija je ta koja ubija stras u svakoj vezi. Međutim pre nego što poželite da promenite partnera, bilo bi poželjno da promenite načn na koji gradite vašu vezu.

Potražite zajednički hobi ili sportsku aktivnost.

Možda ste do sad svoj hobi i interesovanja držali van vaše veze, isključivo za sebe, ali ovo je upravo trenutak da ih predstavite vašoj voljenoj osobi. Možda ista pokaže zanimanja za njih, a možda i pronađete neku novu aktivnost u kojoj možete zajedno da uživate. Ovo će vam pružiti priliku da se radujete uspesima vašeg partnera, kao i da jedno drugom budete podrška. A budući da ćete provoditi više vremena zajedno nego inače, ljubavni plamen će se u vama ponovo javiti.

Seks ne sme da se podrazumeva niti da bude obavezan, on mora da se želi.

Setite se šta vas je privuklo kod vašeg partnera. Da li je to način na koji vas je gledao, grlio, ljubio, obraćao vam se, kupovao vam cveće?... Ukoliko tog nečeg više nema, pričajte sa njim o tome. Recite mu da vam to nedostaje. Njegova pažnja. Zatim razmislite o tome koliko ste mu zapravo privlačni u njegovoj pidžami umesto seksi donjem vešu koji vam je poklonio a još ga niste isprobali. Promenite nešto po pitanju vaše rutine u toku vođenja ljubavi. Budite inicijator za početak. Zavedite ga.

Ne uzimajte ništa zdravo za gotovo.

Ako se vaš partner trudi oko vas, pokušava da vas nasmeje i sl, pristanite na to. Čak i ako on nije rođeni komičar, važno je da cenite trud. Ako se s druge strane potrudi da stvori romantičan ambijent bez povoda i zamoli vas za ples, u sred radne nedelje, nemojte da mu nabrajate obaveze koje imate već se prepustite užitku. Kada vas gleda i govori vam koliko mu značite, ne odmahujte glavom i ne tražite način da pobegnete iz date situacije. Uzvratite mu na isti način.

Kritike zamenite komplimentima.

Vremenom sve više zaboravljamo kvalitete naše voljene osobe a uviđamo samo njene mane. To sa sobom povlači kritike i prebacivanja. Savršeni smo u očima onog ko nas voli sve dok nam taj otvoreno ne kaže da nismo. Zato oprezno sa kritikama. Konstruktivne kritike odnosno usmerenja su poželjna, jer ona dovode do poboljšanja odnosa, ali više od toga može znatno da poljulja odnos. S toga ne štedite komplimente na račun vašeg partnera.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader