Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Saveti za ojačavanje emotivnog odnosa tokom izolacije

Autor Mogujatosama
Autor Mogujatosama

Da li si i ti među onima koja je podložnija osećaju tenzije i sklonija svađama sa partnerom tokom karantina?

Izvor: Shutterstock

Situacija koja nas je zadesila usled pandemije Korona virusa, primorala nas je da više vremena provodimo kući. Za nekoga je provođenje više vremena u domu, nego inače, pravi užitak, dok nekim to slobodno vreme kod kuće pada teže. Bilo kako bilo, svi smo tu gde jesmo, zarobljeni u domu sa svojim partnerima, piše Mogujatosama.rs. Oni koji ne rade trenutno ili rade od kuće, provode 24h sa partnerom, što može biti veoma čudno, u pozitivnom ili negativnom smislu, u zavisnosti od toga kako gledate na celu situaciju i kakav odnos imate sa partnerom. Neki parovi uživaće sa partnerom i posvetiti mu više vremena nego obično, dok će neki biti napeti i počeće da se javljaju problemi.

1. Bolje se upoznajte

Da li ste ikada razmišljali o tome koliko dobro poznajete partnera? Pritom ovde ne mislimo samo na karakterne osobine, već mislimo i na to šta voli da jede, šta ne voli, kada bi mogao da zaplače, koja mu je omiljena pesma, čega se seća iz detinjstva, gde je putovao u mladosti.. Ova naizgled jednostavna i glupa pitanja mogu vam poslužiti da što bolje upoznate partnera, ali i on vas. Sada, kada imate više vremena u karantinu, počnite da razgovarate o stvarima o kojima nikada pre niste. Ove teme sigurno će vas nasmejati, raznežiti, neke možda i rastužiti, ali će sigurno ojčati vašu vezu i učiniti da možda deo partnera počnete da posmatrate drugim očima.

Predlažemo vam da osmislite igricu, ukoliko ne mislite da bi vam bilo zanimljivo da odgovore na ova pitanja saznajete samo iz dosadnog razgovora. Napišite pitanja na papiriće, vi i vaš partner, presavijte ih, stavite u neku činiju i naizmenično ih izvlačite i odgovarajte. Sigurni smo da ćete se zabaviti i vi i vaš partner. 

2. Kuvajte zajedno

Zajednička priprema obroka može da bude veoma zanimljiva, a ujedno da ojača vašu vezu. Zajedničkim kuvanjem postaćete pravi tim i naučićete da sve radite zajedno. Naravno, kada vas savetujemo da zajedno kuvate, pod tim ne mislimo da svaki obrok pripremate zajedno, ali povremeno neku večeru možete. Naš predlog je zajedničko pripremanje večere petkom i tokom vikenda zajedničko pripremanje doručka. Ukoliko vaš muškarac zna da kuva, tim bolje za vas, ali ukoliko nije toliko vešt, nema veze, dovoljno će biti i da postavi sto i napravi romantičnu atmosferu, otvori vino i posluži ga. Morate priznati da ovo dobro zvuči. Upustite se u zajedničko kuvanje već ovog vikenda ili baš večeras!

3. Zajednička kafa

Sada, kada oni koji ne idu na posao imaju taj luksuz da bez žurbe piju jutarnju i popodnevnu kafu, mogu da je iskoriste za jačanje veze sa partnerom. Odnosno, tokom ispijanja kafice, ujutru ili popodne, kada vama više odgovara, pozovite i partnera i otvoreno i mirno razgovarajte o stvarima koje vas muče ili pak o vašim budućim planovima. Podstaknite ga da i on govori o svojim ciljevima, napravite plan kako da ih zajedničkim stvarima ostvarite. 

Ovi mali rituali i navike svakako ne treba da prestanu kada se završi karantin i kada se sve vrati na svoje. Šta više, tada će vam biti još potrebniji. Možda o tome niste razmišljali ranije, ali od sada to imajte na umu. Nadamo se da su vam naši saveti bili korisni i da ćete ih primenjivati tokom narednih dana!

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader