Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Najčešći problemi u emotivnim odnosima tokom izolacije

Autor Mondo
Autor Mondo

Rešite ih pomoću ovih jednostavnih načina.

Izvor: Shutterstock

Mnogi od nas najpre su se radovali celom vikendu zajedno, a onda su počele sitne čarke. Evo kako da ne "izludite" jedno drugo u samoizolaciji!

Prebacivanje, svađe i nervoza često mogu da se pojave kada smo primorani da dugo budemo sa partnerom u samoizolaciji, piše Mondo.rs.

Evo tri najčešća uzroka i rešenja!

1. Sve!

Nije to stvarno sve, nego činjenica da vam odjednom, zbog stresa oko sedenja kod kuće, sve ide na živce. Kako neko nešto radi po kući, kada bi da jede, koji kanal bi da gleda… Pa čak i ako konstantno brine šta će se desiti. Neke normalne stvari odjednom postaju izvor nervoze.

Da se ne biste nervirali ili "pokačili" oko sitnica, zastanite i razmislite šta je ono što vas najviše povezuje. Ako je to smisao za humor, pustite komičnu seriju. Ako je to kreativnost, probajte da pravite nešto zajedno. Ako je roditeljska ljubav, uključite decu u to. Tokom tih aktivnosti, fokusirajte se na lepo, ne na sitnice koje bi vas iznervirale.
Probajte da pojačate pozitivnost u svom i partnerovom raspoloženju tako što ćete razgovarati o nečemu što vam je oboma bilo zabavno, smešno ili lepo, a što ste doživeli zajedno.

2. Velika količina stresa

Stres je opravdano osećanje, koji god da mu je izvor, ali je važno da ga zajedno "obradite" i prevaziđete, ne da zbog njega počnete jedno drugom da prebacujete.

Stres je normalan i u vezi, i često traži način da "izađe" iz nas. Neka to bude kroz razgovor, ne kroz čarke. Dobra komunikacija je važna u vezi, recite partneru ili partnerki šta vam je na duši i recite im da biste želeli njihovu pomoć i podršku.

I samoizolacija će proći. Možda neće proći brže, ali hoće proći lakše ako ste zajedno, podržavate se i volite.

3. Problemi u spavaćoj sobi

Parovi primorani da više nego inače budu zajedno možda će se susresti sa problemima u spavaćoj sobi. Nemojte se stideti - i ovaj problem rešava se razgovorom. Čak i kada je problem odsustvo problema, odnosno odsustvo intimnih odnosa u spavaćoj sobi. Najbolje poznajete svog partnera, pa ćete najbolje znati kako da pokrenete ovaj razgovor.
Ono što ne biste smeli da uradite je da se pravite kao da problema nema, odnosno da o njemu ne razgovarate. Ne fokusirajte se na mogući negativni ishod, već na brojne pozitivne koji postoje ako se pozabavite svojim problemom. Budite slobodni i otvoreni, na taj način ćete ojačati intimnost u svojoj vezi, prenosi "YourTango".

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader