Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love & Dating

Kompleks usamljenosti: Zašto devojke sebe smatraju nedostojnim ljubavi?

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Da li vam se ikada dogodilo da birate samo među onim muškarcima koji, po vašem mišljenju, „mogu da vam pariraju“?

Izvor: Shutterstock

Mnogi veruju da bogati biraju samo bogate, da je dobro obrazovanje ključ uspeha, a da bez diplome ne vredi otvarati usta u pristojnom društvu. Kako se osloboditi ovih podsvesnih stavova koji ometaju sreću?

„Ovaj muškarac je suviše bogat, ovaj je za mene previše dobar, a ovaj je previše zgodan da bi bio sa mnom“ - i ispostavilo se da među nekoliko milijardi muškaraca nema nikoga koji vam parira. U stvari, ova žena se jednostavno plaši ljubavi.

Takođe, ovakav slučaj možemo nazvati i kompleksom usamljenosti. Postoje neke devojke koje ne žele da se udaju dok ne ostvare status koji imaju pojedini muškarci. Bilo da se radi o obrazovanju, automobilu, odeći, a do tada time odbijaju potencijalne muškarce jer odaju utisak da se previše stide.

Ako je čovek postigao uspeh, zaradio bogatstvo i izgradio svoj imidž u svetu, naravno, želi odgovarajuću partnerku, jer u paru želi da uživa u nečemu, a ne samo da daje. Ipak, to ne znači da mu uvek treba devojka sa nasledstvom. Češće se radi o karakteru, harizmi ili inteligenciji.

Kompleks usamljenosti se sastoji od iluzija čija se suština može svesti na ideju: posedovanje materijalnih resursa privući će čoveka za srećnu vezu.

Međutim, sve dok čovek sebe smatra bezvrednim, čak i kupovina stana u centru grada neće ga naterati da duboko razmotri drugačije. Mislite li da se radi o novcu? Evo nekoliko pitanja, čiji će odgovori pomoći da se oslobodite iluzija i vratite red u glavi.

Da li sam vredna?

Vrednost sebe se ne meri isključivo u novcu. Naravno, čak i ako devojka ima novac, to ne garantuje ljubavnu vezu. Devojka sa ovim kompleksom može pomisliti: „Čovek kojeg volim zarađuje pola miliona, a ja 10 puta manje. Dakle, ne odgovaramo jedno drugom". Ona opravdava svoju neodlučnost ili nepripremljenost za finansijsku komponentu tih odnosa. Međutim, ona zaboravlja da se novac može prebrojati, ali nemoguće je tačno izmeriti ljubav, nežnost, brigu i ljudske kvalitete.

Moram li ponoviti sudbinu svojih roditelja?

Preuzmite odgovornost za sebe. Teško ili čak gladno detinjstvo za mnoge postaje temelj društvenog uspeha, a ne razlog da sebi zabranite sreću.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader