Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Magazine Arhiva

AAA: Milica Jevtić

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Glumica koja svoj stav iznosi sa crvenim ružem na usnama...

Prohodala je u pozorištu uz svog deku glumca. Kao dete išla je na dramske i recitatorske sekcije, posle čega je pokazala svoju svestranost završivši i gimnaziju i srednju Grafičku školu. U tom periodu počela je sa intezivnim bavljenjem glumom, u Amaterskom pozorištu u Novoj Pazovi gde je i odrasla. Školovanje je nastavila na Filozofskom fakultetu - smer istorija.

VIŠE: AAA devojka: Marta Jovanović

Upravo je u pozorištu počelo njeno interesovanje za šminku, dok je kolege, a i sebe, pripremala za predstave. Uz studije je završila školu šminke kod Romea Gorle, tadašnjeg predsednika Svetskog udruženja šminkera, a posle i Akademiju Alexandro Flamingo u Rimu za TV i filmsku šminku. Ali, gluma je bila njena prva i najveća ljubav. Jedan njen deo je pokazala na poslednjem FEST-u.

Gluma, šminka, istorija, ples, meditacija... Gde je kraj izazovima?

Uporna sam da ostvarim ciljeve, šta ne znam pitam, gde ne mogu pravo, idem okolnim putem. Jer, ko želi nađe način, a ko ne želi pronađe izgovor, za sve u životu. Bila sam na drugoj godini fakulteta kada sam dobila stipendiju za glumu na BK akademiji. Nisam imala podršku roditelja i odbila sam je verujući da je gluma samo hobi. Istorijom se nikada nisam bavila, ali obrazovanje koje sam dobila nemerljivo je posebno kada uloge zahtevaju da se šetam po epohama, što često meni ispada lakše nego nekim glumcima sa glumačkom akademijom. Posao beauty trenera, ispunjava me u nameri da uverim žene kako sa samo par proizvoda njihov život može dobiti potpuno drugačiju lepotu. Želja mi je da svaka od njih počne iskreno da uživa u tome što je žena i da svoj stav iznosi sa crvenim ružem na usnama.

Imala si svoju ulogu na poslednjem FEST-u. Kako se osećaš?

Da, u filmu britanskog reditelja Džimija Vidona - Mač osvete. U njemu imam lepu ulogu. Igram Udelu, Saksonku iz XI veka, ratnicu i vođu plemena koja stiže sa svojom voskom kao podrška odbrani svoje zemlje. Moj stariji brat želeo je da, umesto mene, dobije brata, pa me je učio svim „muškim“ igrama. Baratanje oružjem, pištolji, puške, luk i strela, mačevi, bodeži...  Sve što mi je za ovaj projekat bilo više nego korisno.

VIŠE: AAA: Mija Knežević

Manje vas angažuju domaći reditelji, a više strani?

Da, 2006. radila sam poslednji projekat kao šminker na filmu, jer su počeli da me kastuju za reklame i spotove. Shvatila sam da je to druga šansa koju sada ne treba da propustim. Od tada je intezivno krenula moja glumačka karijera, uglavnom sa stranim produkcijama. Očigledno je da je gluma našla mene, obuzela moju dušu i eto titrala u meni odmalena.

Make up je ipak važan deo vašeg života i dalje?

Naravno. Rano sam shvatila da je za dobar make up važno ozbiljno poznavanje stanja kože te sam završila i kurs za kozmetičara. Kako sam napustila set kao šminker krenula sam da radim za moj najdraži brend Yves Saint Laurent. Tri godine sam radila kao trener i šminker za ovaj brend i bila na relaciji Beograd – Pariz te sam se na intitutu YSL u Parizu dodatno edukovala za negu kože. Radila sam kao šminker za prestižne časopise, što i danas radim kada me pozovu. Od skoro živim na relaciji Beograd – London što privatno što poslovno i prizivam da to potraje.

Zvučite samouvereno, da li ste takvi u svakom delu svog života?

Da. Imam iza sebe dve srednje škole, fakultet, pregršt kurseva i seminara, gluma i šminka, joga, reiki, meditacija, jednostavno štreber sam od malih nogu, radoznala i željna znanja. Nemam vremena za gubljenje, toliko toga me još čeka. A bogata sam s par iskrenih prijatelja koji su uvek tu već godinama sa pravim savetima kada se dvoumim. Morate da radite na sebi.

Ništa ne biste menjali?

Sada pomislim da ništa ne treba da menjam, da su svi pogrešni potezi i odluke bili lekcije iz kojih sam debelo naučila, zbog njih sam danas takva kakva jesam – za neke možda već u godinama, za sebe tek počinjem da iskreno uživam u životu. Znam da je tako moralo da bude. Nikada ne odustajte od svojih snova, slušajte srce i i idite napred. Nikada ne radite stvari zbog drugih i kako je neko drugi rekao. Ne mogu svi da vas vole, ali ni ne moraju. To je sasvim OK.

VIŠE: AAA: Tamara Aleksić

Lična karta:

Datum i mesto rođenja: 20. 8. 1977. Beograd

Horoskopski znak: "Lav-Vaga, sa mesecom u Škorpiji, kažu to je baš važno"

Emotivni status: "Voljena i volim"

Tekst: Elil Volak

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader