Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Magazine Arhiva

Aktivna, Atraktivna, Aktuelna: Tamara Belošević

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Upoznajte Cosmo devojku meseca!

Ako joj udelite kompliment slatko će se nasmešiti, ali i detinjasto pocrveneti. Njena energija opija još telefonom, a ljubaznost obara s nogu. Tamara Belošević je mlada talentovana glumica koja se u masi ističe spontanošću. Još sa fakulteta nosi nadimak gospođa, iako je bila najmlađa u klasi. Prijatelji kažu da je trapava i luckasta, a ona da je neverovatno stidljiva i još malo pa „ćorava“. Čuli smo da je pravi mamac za muškarce, ali sa nogama od 119 cm kako i ne bi. Ne treba joj specijalan razlog da zaplače, a ponosno kaže da je do sada najponosnija na svoju donaciju kose u akciji Kilometar kose koju je organizovao glumac Marko Mak Pantelić.

1. Kako je izgledalo vaše detinjstvo?

Roditelji su se trudili da ono bude bezbrižno. Pamtim ga po odlascima na raspuste u Žiču ili Slatinu u Slavoniji gde su mene i sestru čuvale bake, koje su bile i ostale naši uzori u životu. Sa tatom sam volela da idem na košarkaške i fudbalske utakmice i na pecanje, a sa mamom da mesim testo i obavezno ga upropastim pre nego što stigne da se pretvori u ukusne kiflice. Umela sam da budem i pravi tatin sin i mamina princeza, po potrebi.

2. Kako se pojavila ljubav prema glumi?

Na časove glume sam pošla sa osam godina. To je bio jedan od mojih i sestrinih hobija, da nas roditelji sklone sa ulice. Ljubav se pojavila spontano, nismo ni primetile kad smo se toliko za nju zakačile, ali znam da nikada nije ni bilo upitno da li ćemo pokušati da upišemo akademiju. Po svemu sudeći, ta ljubav će trajati zauvek jer smo danas obe profesionalne glumice.

3. Zbog čega je vaš život zanimljiv?

„Svakoga dana nešto novo“ je fraza koju često koristim, a i primenjujem. Meni nikada nije dosadno, što ne znači da i drugi moraju da misle da je sve što mi se događa preterano zanimljivo. Ima nečeg i u vašem pogledu na svet. Za mene zaista važi i ona „sreća je u malim stvarima“.

4. Koja je najveća zabluda koju ste imali o svojoj profesiji?

Da to sve ide kao podmazano čim uzmeš diplomu u ruke.

5. Koji vam je omiljeni projekat i šta trenutno radite?

Svi su mi projekti koje sam ikad radila podjednako važni, ja sam štreber i ne umem da odrađujem. Svemu što radim prilazim sa istom ozbiljnošću. Dok radimo ovaj intervju spremam se za svoju beogradsku premijeru predstave „Metar i po do Cezara“, u Pozorištu „Slavija“, koju igram sa Vesnom Stanković i Lepomirom Ivkovićem. Komedija pametnog humora i vrhunske glume dvoje velikih glumaca među koje sam se i ja umešala. Mnogo se smejemo i uživamo i mi i publika.

6. Anegdota koje se uvek setite?

Evo vam jedne onako usput. Pre nekog vremena bila sam na kastingu za neki projekat, od silnog uzbuđenja niti sam šta videla, niti sam šta čula. Stanem ispred kamere, reditelj kaže da se prvo samo predstavim u kameru pa da počnem sa scenom i vikne: „Kamera!“ (misleći da kamera krene da snima), a ja samouvereno dodam: „Belošević“, On opet „Kamera!“, ja opet: „Belošević, Belošević“. Čovek mi zbunjenoj lepo objasni da se ja sigurno ne zovem kamera i vikne: „Kamera ide“. To je jedna u nizu takvih situacija. Ili npr. juče nisam prepoznala fotografkinju sa kojom sam se prekjuče celo veče fotografisala. Bilo je mračno, ja sam kasnila, upala u studio, umorna, bacala se po prostoru, glumila modela, nemam pojma ni šta sam radila, sutradan ujutru je sretnem na drugom mestu i još kažem: „Jao nisam sigurna, poznata si mi, da li smo se ikad pre upoznale...“

Uh, sada samo naviru, bolje da hitno pređem na sledeće pitanje.

Nastavak na sledećoj strani...

7. Da niste glumica, bili biste...

U mojoj mašti kuvarica, ali mnogo realnije novinarka.

8. Koliko ste aktivni na društvenim mrežama?

Možda sam malo i zavisnik, ali to šššššššššššššššš! Instagram me je potpuno okupirao, a aktivna sam i na gotovo svim drugim mrežama.

9. Kod sebe ne volite...

Uvek nalazim nove stvari i trudim se da ih kod sebe ispravim. Mada nekad to ostane i samo na spoznaji. Shvatila sam na primer da ne umem da se suzdržim kad mislim da se događa nepravda. To zvuči kao dobra osobina, ali često ne promislim dovoljno i odreagujem previše emotivno. Nisam još naučila da nekad neko i ne traži moju zaštitu.

10. Šta vam podiže adrenalin?

Sa organizacijom Cirkusfera sam vežbala akrobatiku na svili ili vazdušne akrobacije. Poseban je osećaj kad se prevrćete u vazduhu, u rukama nosite celu svoju težinu i svesni ste da nema mesta za grešku.

11. Savršen užitak?

Prva jutarnja kafa u tišini uz novine. Po mogućstvu u bašti.

12. Kako biste opisali sebe van scene?

Krhka i nežna, na drugi pogled. Ja sam veoma stidljiva osoba.

13. Šta je za vas uspeh?

Neokaljanog imena biti najbolji.

14. Koliko ste zahtevni u poslu, a koliko u ljubavi?

I u jednom i u drugom dajem i tražim mnogo.

15. A šta vam je važnije i zašto?

Ljubav pokreće sve, pa i posao.

16. Pravi muškarac mora da ima?

Mislim da nema teorije u tome šta tražiti u muškarcu, važna je fatalna privlačnost na prvi pogled, a sticanje poverenja i poštovanja za međusobne različitosti kako veza odmiče ka ozbiljnosti. Može neko da ima bezbroj grešaka u tim našim teorijama i da opet ne možemo da mu odolimo, ili da teorijski ima sve što nam je baba govorila da tražimo u čoveku, a da ga srce ipak neće.

17. Najslađi muški gest?

Slatke gestove tolerišem ako su izrazito retki i ako se dogode kad se najmanje nadam, u suštini volim za sebe da mislim da nisam romantična. Ali kad mi ponudi kafu, razvučem osmeh od uva do uva jer znam da je to gest ogromne ljubavi, s obzirom na to da moj čovek ne pije kafu, i da imamo neki veliki životni prostor ne bi ni znao gde nam je kuhinja, koliko često zalazi u nju. I obavezno me iznova pita za recept za istu. :) A nije svestan da ima talenta. Ozbiljno dobra kafa. Eto to je romantika koju sam ja tražila.

Datum i mesto rođenja: 12. septembar 1988. Beograd

Horoskopski znak: Devica

Emotivni status: Do ušiju

Rečenica koju pamtite: „Sve za glumu, glumu ni za šta“, dr Vladimir Jevtović, moj profesor

Tekst: Teodora Bogdanović

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader