Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Money & Career

Šta vaš šef misli kada kaže...

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

On/ona će najverovatnije izbeći direktne i grube komentare, ali to ne znači da one „upakovane“ ne treba ozbiljno shvatiti…

Nemojte se varati mišlju da ako koristi eufemizme, zapravo nema tako ozbiljne kritike na vaše ponašanje. Iskusni šefovi i šefice će obično na ovaj način upozoriti saradnike – jednom. Sledeći put vam se možda baš i neće toliko svideti ono što ćete čuti, pa se zato postarajte za razumete poruku!

# „Nisam do sinoćne zabave znao da ste tako vesele prirode!”

U prevodu: „Devojko, toliko si se raspojasala da sam jedva čekao da se zabava završi i klijenti odu!“

Budite pametne i ne dozvolite da vam se ikada više ponovi takvo ponašanje. Drugim rečima, kontrolišite se! Objasnite šefu biranim rečima da vi zapravo retko kada gubite kontrolu nad sobom. A prvom prilikom isto i dokažite! Svoju veselu prirodu ipak ostavite za neko drugo (privatno) okruženje.

#  „Trebalo bi da se više fokusirate.”

U prevodu: „Primetio sam da previše visite na Facebooku i proveravate mejlove - po stoti put!“

Naravno da će misliti da imate višak vremena ili da ste nezainterosavani za posao ako neprestano lajkujete postove svojih prijatelja. Potrudite se da budete efikasniji i da pokažete bolje rezultate, a onda će fokus sa vašeg „slobodnog vremena“ automatski nestati.

# „Čini mi se da imate problema sa motivacijom.”

U prevodu: „Rekao bih da ste previše lenji za moj ukus i za naše potrebe.“

Zakažite sastanak sa šefom i vratite se na momente kada je bio zadovoljan vašim radom. Nemojte se uvrediti ako vam kaže nešto što vam ne prija, već iskoristite tu situaciju da prikupite poneki poen za sebe.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader