Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Money & Career

Ako obučete garderobu u ovoj boji velike su šanse da ćete dobiti POSAO

Autor tanja
Autor tanja

Poslodavci će najpre dati šansu kandidatima koji se odvaže da se ovako obuku!

Kada vas konačno pozovu na razgovor za posao koji već duže vreme priželjkujete sigurno želite da ostavite najbolji mogući utisak kod poslodavca? Međutim, kao što i same znate, radna biografija nije najznačajniji faktor, još važnije je kako će proteći razgovor za posao, a pored vaše elokvencije i fizički izgled će igrati značajnu ulogu.

Ako ste se pitali koja boja je naprikladnija za poslovni intervju, jedna studija nam je otkrilo neverovatan rezultat.

Boja koju možda nikada ne biste izabrali za poslovni razgovor pokazala se kao najbolji izbor. Naime, prema nedavnom istraživanju koje su sproveli u SmartRecruiters i u kome je analizirano 180 kandidata koji su dobili posao i i 1800 kandidata koji su odbijeni, 70% osoba koji su dobili posao su na intervjuu nosili CRNU ODEĆU.

Verujemo da ste iznenađeni koliko i mi i da vam ne bi palo na pamet da se obučene u tamne boje kada želite da ostavite najpozitivniji utisak (posebno leti), ali izgleda da poslodavci misle drugačije.

I zato su uspešne, motivisane, zadovoljne!

Posted by Cosmopolitan Srbija on Tuesday, June 6, 2017

Prema mišljenju stručnjaka crna boja neće privući pažnju kao druge boje, a naglasiće vaše duboko poštovanje prema poslu. U prvi plan dolazi vaš posao i šaljete poruku da ste ozbiljna osoba kojoj na prvom mestu nije stajling već profesionalnost.

Naravno i ovde postoje izuzeci: ako aplicirate za kreativan posao ili za posao sa decom, u vrtiću ili školi, crna boja nije idealno rešenje. Zato pre nego što odaberete crnu košulju ili crnu haljinu za poslovni intervju, dobro razmislite na kakav poslao aplicirate.

Tekst priredila i prevela Tanja Glušac.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader