Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Money & Career

Promenite dok ne bude kasno: 7 znakova koji vam otkrivaju da ste na pogrešnom poslu

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Možda treba karijeru da usmerite u skroz drugom pravcu...

Verovatno mnogi od vas i bez ovoga znaju da su nezadovoljni onim što rade.

No neki ljudi sami sebe uveravaju da im je dobro na poslu, a zapravo su jako nesrećni. Postoje znakovi koji otkrivaju da ste zaglavili na radnom mestu koje vam ne odgovara iz raznih razloga, a kada ste nezadovoljni poslom, to se može negativno odraziti i na brojne druge aspekte vašeg života, uključujući i zdravlje.

Ne napredujete

Ako ste godinama ne mičete s mrtve tačke, kako u smislu pozicije koju zauzimate, tako i u smislu ličnog napretka, odnosno sticanja novih veština, onda je krajnje vreme da počnete tražiti novi posao. Ako tu više nemate šta naučiti, a ne očekujete ni napredovanje u bliskoj budućnosti, velike su šanse da ćete u istoj situaciji zaglaviti još godinama.

Posao je postao rutina

Obavljate li sve radne zadatke automatski, dok ste u glavi negde potpuno drugo, onda sigurno niste zadovoljni poslom koji vas je pretvorio u stroj. Prestanite da živite u rutini i potražite neki drugi posao te na vreme spasite svoje mentalno zdravlje.

Nemate podršku

Kada vas bližnji ne podržavaju u poslu koji radite, to može značiti da smatraju da zaslužujete nešto bolje. Poslušajte šta imaju da vam kažu, jer možda su u pravu. S druge strane, ako osećate da nemate podršku radnih kolega, onda vam sigurno nije ni prijatno na poslu, a to je dobar znak da je vreme za traženje novog.

Povezane vesti

Nastavak na sledećoj strani...

Razmišljate o promeni karijere ili doktoratu

Svejedno je razmišljate li stvarno o tome ili samo drugima prodajete prazne priče o svojim velikim planovima jer u svakom slučaju to znači da niste zadovoljni s vašim sadašnjim životom i poslom. Ako zaista mislite da će vas potpuna promena karijere ili doškolovanje učiniti srećnijim, onda se odvažite na te korake ili, pak, sreću potražite na nekom drugom radnom mestu.

Pod stresom ste

Stres je sastavni deo života i normalno je povremeno biti nervozan. No ako baš svakog jutra ustajete s grčem u želucu, a stres vas drži i nakon što s posla dođete kući, možda biste trebali razmisliti o otkazu. Ne samo zbog boljeg radnog okruženja već i zbog vašeg zdravlja.

Osećate se manje vredno

Ako vas kolege podcenjuju ili uopše ne doživljavaju te vam ne pružaju ni priliku da se iskažete u svom punom sjaju, onda vam sigurno na poslu nije ni prijatno. Mislite li da ste sposobni za više, nemojte samo sediti već preduzmite nešto.

Posao nije ispunio vaša očekivanja

Imali ste velika očekivanja kada ste se zaposlili koja se nikada nisu ostvarila? Obećano vam je da ćete raditi nešto potpuno drugačije? Ako se do sada ništa nije promenilo, verovatno ni neće, a posao koji vam ne dopušta da živite život kakav biste želeli najbolje bi bilo što pre da napustite.

Menjanje posla ili karijere može biti jako teško, no potrebno je odvažiti se na takav korak i ponekad reskirati u životu.

Izvor: index.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader