Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Money & Career

Da li želite njen posao? Tijana Jovanović ima najslađe zanimanje u gradu i otkriva nam kako su krofne postale deo njenog sveta

Autor Vvasiljevic
Autor Vvasiljevic

Ova devojka pobrinula se da nam svima život bude sladak, a kako je došla na ideju da ima najslađi posao na svetu, objasnila nam je u nastavku.

Iako joj je po profesiji kompjuter bliži nego oklagija i testo, Tijana Jovanović rešila je da život i posao zasladi nečim najslađim - krofnama. Diplomu sa FON-a nakratko je ostavila po strani i hrabro se upustila u poslovnu avanturu sa dečkom Milošem i ovom prilikom nam otkrivaju gde žive najlepše krofne u gradu...

*Tijana, odakle ideja da započnete ovaj slatki biznis?

Pre skoro dve godine zaživela je priča o Slatkoteci. Na letovanju sam uživala u ukusu krofni s nutelom i jedino sam na plaži imala priliku i da ih kupim. Budući da u Beogradu u tom trenutku nije postojalo nijedno mesto gde sam mogla pronaći i ostale raznovrsne ukuse ovog slatkog zadovoljstva, nastala je ideja da i naš glavni grad dobije svoju jedinstvenu prodavnicu. 

*Koliko je vremena prošlo od prve zamisli o pokretanju posla do realizacije?

Traženje lokala, optimizacija tehnološkog procesa, ispitivanje tržišta i testiranje ukusa bili su tek početak avanture. Posle godinu dana rada na realizaciji ove ideje, otvorili smo vrata svog krofnastog carstva.

*Ko je kumovao nazivu?

To je bio teži deo posla. Želela sam da se naziv ne vezuje isključivo za krofne jer mi namera nije bila da ograničavam poslovanje na jedan proizvod. S druge strane, zamisao je da to bude mesto za istinske sladokusce i odatle je nastao naziv Slatkoteka - kutak za sve one koji obožavaju poslastice. 

*A od koga ste dobili recept za najukusnije krofne u gradu?

Ono što naše krofne izdvaja nije samo prepoznatljiv ukus, već i proces njegovog stvaranja, počevši od testa pa do odabira svakog od ostalih sastojaka. Tako da se može reći da je recept izašao upravo iz naše kuhinje gde smo posle desetina neuspelih pokušaja dobili onu pravu, u kojoj sada mnogi uživaju.

*Koliko različitih ukusa trenutno imate? 

Slatkoteka vitrina sadrži više od 50 raznovrsnih ukusa. Za ljubitelje intenzivnijeg ukusa tu su različite čokoladne i voćne varijante, a za sve one koje krofna podseća na detinjstvo tradicionalna bakina krofna je pravi izbor.

*Izdvojite nam jednu kao svoju omiljenu?

Sasvim slučajno kao rezultat igranja naših poslastičara nastala je jedna od specijalnih Slatkoteka krofni. Nugat fil sa dodatkom svežih malina i jestivog zlata je kombinacija koja čini ovu krofnu mojom omiljenom.

Software:Adobe Photoshop CS6 (Windows) Created: 2018:06:01 23:10:55
Izvor: Cosmopolitan

*Da li možete za svoj posao da kažete da je zaista najslađe zanimanje na svetu?

Često ljudi pomisle da je nečiji posao lak ili da imaš malo više sreće ukoliko si uspešan u onome što radiš. Iako je meni obrazovanje u oblasti menadžmenta pomoglo da lakše savladam vođenje sopstvenog biznisa, nov dan donosi nove izazove, ali i greške iz kojih nešto novo naučim. Na kraju dana, radim posao koji volim, a šta ima slađe od toga da stvoriš nešto što postaje prepoznatljiv brend?

*Konkurencija postoji kao i u svakom drugom poslu, ali kako se vi borite s njom?

Slatkoteka je prva specijalizovana prodavnica krofni u Beogradu. Danas, iako nismo jedini u čijoj ponudi se može naći Homer ili cherry on top krofna, nama je drago što smo pokrenuli talas obožavanja ovih proizvoda koji već dugo postoje na svetskom tržištu. Naš zaštitni znak je originalnost i kvalitet proizvoda, što ljudi i prepoznaju pa se uvek vrate po krofnu više.

* Kako izgleda jedan običan dan na vašem poslu? Počinjete ga kafom ili krofnom? :)

Nijedan radni dan u Slatkoteci nije uobičajen. Međutim, jutarnja rutina uvek podrazumeva kafu, rokovnik i kratak sastanak sa mojim timom oko dnevnih obaveza. S druge strane, taj isti dan volim i da završim krofnom u Slatkoteci jer upravo tu nastaju najbolje ideje.

*Planirate i neke slane krofne u budućnosti ili se zadržavate na slatkim proizvodima?

Stalni posetioci Slatkoteke znaju da mi u ponudi imamo i dva slana ukusa - srpska krofna i pršutica. Iako je nekad izbor zaista težak, svi pravi krofnoholičari vole da baš jednu od njih uvrste u svoj #slatkoteka izazov.

*Jedan slatki savet za sve mlade ljude koji imaju sjajnu ideju i žele da se upuste u preduzetničke vode?

Da budu istrajni na svom putu ka cilju. Iako zvuči kao kliše, jedini način da uspete je da verujete u ono što radite. Iako moja profesija nema dodira sa ugostiteljstvom, želja mi je bila da „oživim“ bakinu krofnu. Uskoro će se Slatkoteka otvoriti i u srcu Novog Sada, pa danas mogu sebi da kažem da sam u tome i uspela.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader