Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Money & Career

Da li ste znali? Našminkane brinete imaju veće šanse za uspeh na radnom mestu

Autor jvisnjic
Autor jvisnjic

Jedno istraživanje donelo je zanimljive rezultate i zaključke vezano za fizički izgled žena pri izboru novog posla!

Žene su poslednjih godina napravile velik korak prema izjednačavanju pozicije na radnom mestu. Sve je više onih koje su na najvišim pozicijama u firmama, a i visina plate polako se približava željenom (i jednakom!) iznosu.

Bez obzira na pozitivne trendove u području polne jednakosti na radnom mestu, još uvik postoji prostor koji odvaja žene od određene pozicije. Šta se to sve očekuje od onih koje teže poslovnom uspehu (a uglavnom se odnosi na izgled)?

Halo, frizer?

Istraživanja pokazuju kako jednom kada žene postanu vođe ili dođu na menadžerske pozicije, lepota postaje prepreka, izveštava New York Post. Zašto? Zato što postoji stereotip koji govori da lepota ne ide ruku pod ruku sa sposobnošću. A svi dobro znamo da to nije tako. Koliko znate privlačnih i uspešnih žena?

Da puno toga zavisi od fizičkog izgleda, dokazuju i podaci koji kažu kako čak i boja kose može „koštati“ žene određenog radnog mesta. Naime, istraživanja koja su sproveli stručnjaci sa University of British Columbia donose rezultate koji pokazuju kako muškarci jednako vrednuju plavuše i brinete kada je u pitanju privlačnost, ali kao superiorne vođe ipak vide – brinete.

„Za žene sa svetlijom bojom kose pretpostavlja se da ne samo da su mlađe od svojih tamnokosih konkurentkinja, nego i da su manje samostalne, a samim tim i manje sposobne da zauzmu stav“, ističe istraživač Dženifer Berdahl.

Author: XPOSUREPHOTOS.COM Copyright: XPOSUREPHOTOS.COM Software:Adobe Photoshop CS5 Macintosh Created: 2014:09:04 00:01:46
Izvor: Cosmopolitan

Našminkajte se, ali ne previše!

Nastavljamo s „prikladnim“ izgledom. Koliko ste puta čuli onu izreku „obuci se za posao koji želiš, a ne za onaj koji već imaš“? Za početak odeća mora biti savršenog kroja. Ako želite do vrha, zaboravite na nelaskave proporcije jer odeća koja idealno pristaje određenoj građi u očima drugih označava uspeh.

Ono što muškarcima predstavljaju brijanje i uredna kosa, to je za žene – šminka. Istraživanje univerziteta Harvard pokazuje kako kozmetika može uticati na mišljenje okoline o tome jesu li žene sposobne i pouzdane. Razlog tome može biti u objašnjenju da oni koji više paze na sebe, više paze i na druge. Apsolutno tačno? Hmmm, diskutabilno.

Drage žene, hoćete li se zbog ovih podataka menjati? Iako je neke društvene postavke teško promeniti, protiv nekih se ipak valja boriti. Prepreke se javljaju svakodnevno i u najbanalnijim situacijama, pa tada iskoristite priliku i pokažite da ste više od – boje kose i šminke.

Preuzeto sa Women in Adria

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader