Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Money & Career

AAA devojka: Jovana Stojiljković

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Iako za sebe kaže da je introvertna, glumica Jovana Stojiljković dozvolila nam je da bar malo zavirimo u njen svet i upoznamo je s druge strane kamere.

Slobodno možemo da kažemo da je ona naša trenutno najangažovanija mlada glumica jer je spisak filmova, serija, predstava gde glumi prilično dugačak. Spomenućemo samo da nas je oduševila smelošću u filmu „Panama“, zaintrigirala u trileru „Južni vetar“, a trenutno je svako veče pažljivo gledamo u seriji „Jutro će promeniti sve“. 

U aktuelnoj seriji „Jutro će promeniti sve“ igrate jednu od glavnih uloga. Opišite nam svoj lik i koliko vam je privatno sličan?

Igram Anđelu, devojku koja naizgled deluje da za svoje godine ima perspektivan i sređen život. Međutim, na samom početku serije u njoj se bude pitanja da li je to zapravo ono što ona želi. Dosta zanimljiv lik i inspirativan za igru. Svaki lik koji igramo ima poneku sličnost sa nama. Ipak, ne mogu to reći za mene i Anđelu. 

Koja vam je do sada omiljena odigrana uloga?

Teško je to reći. Svaka je bila posebna na svoj način. Nekada su to bili neobični uslovi rada, nekada period života u kome sam radila, nekada i zbog partnera i saradnika... Vrlo je teško odvojiti omiljenu. Mislim da su sve dolazile u trenutku kada je to bilo najbolje za mene i da sam uz njih saznala dosta toga novog o sebi i svetu koji me okružuje. To je ono što je između ostalog najlepše u glumi.

Pozorište ili filmsko platno?

Neodvojivo! Ne postoje razlike u glumi na pozorištu ili filmu, ona je univerzalna. Volim da učestvujem u oba medija.

Software:Adobe Photoshop CS5.1 Macintosh Created: 2018:11:30 11:11:36
Izvor: Cosmopolitan

Foto: Milenko Miklja

Da li ste se našli u situaciji da morate da odbijete neki scenario ili ulogu?

Jesam, nekada sadržaj ne privuče dovoljno da bih uložila sav svoj potencijal u rad na njemu. Nekada se dešavalo da nažalost nemam vremena, tj. da već imam dovoljno posla. Zato postavim sebi pitanja: šta, sa kim i kada. I na kraju odlučim. 

Kada i kako ste odlučili da jednog dana želite da postanete glumica?

Još u detinjstvu imala sam želju da se time bavim. Delovalo mi je to nešto što ja najbolje umem. Verujem da se u svakom glumcu pre ili kasnije javi ta potreba ne zbog samog zvanja profesije, već zbog dara koji čuči u nama i koji mora biti iskorišćen. Jako sam želela da studiram glumu, a danas imam tu sreću da se svakodnevno i dalje time bavim.

Za koji deo vašeg posla možete da kažete da je najlepši?

Trenutak kada upoznate neke kvalitetne i posebne ljude. Uzbudljivo je kad kroz druge likove i scene otkriješ nešto novo o sebi. Ali za mene su ipak najupečatljiviji trenuci apsolutne istine u igri sa partnerima, a to je retkost. Ono što je zabavno i što uvek iznova obraduje jesu reakcije publike, ipak sve činimo zbog njih.

Izvor: Cosmopolitan

Foto: Milenko Miklja

A koji vam je do sada bio najveći izazov u poslu?

Svaka uloga je novi izazov. Što ih više imam, sve je nekako teže. Ono o čemu najviše trenutno mislim kada igram nešto novo jeste da se ne ponavljam. Želim i volela bih da svaka moja uloga bude drugačija i posebna.

Šta je to što vas je u skorije vreme prijatno iznenadilo?

Reakcije publike povodom prve epizode serije „Jutro će promeniti sve“, kao i reakcije posle par festivalskih projekcija pre premijere filma „Južni vetar“. To je ono kada iščekujem i želim da bude istinito i primamljivo ono što smo snimali i oko čega sam se trudila u prethodnom periodu.

Imate li neki skriveni talenat?

Nažalost, ne. Ili ga bar do sada nisam otkrila kod sebe.

Da možete da budete bilo ko na jedan dan, koga biste odabrali?

Kada sam bila mala sigurno bih odgovorila podužim spiskom imena. Ali nekako sada bih uvek izabrala da to budem ja i nijedan dan se ne bih menjala sa nekim drugim. To je nekada najteže, nekada najlepše, ali ipak najprirodnije.

Opišite sebe u 5 reči?

Obično to činim kada opisujem likove koje igram. Teško je za sebe reći. Pokušaću. Možda - odgovorna, osetljiva, nekada stidljiva, radosna, pouzdana, borbena, introvertna...

Šta vam je ovih dana na plej-listi?

Raznolika je moja plej-lista. Zavisi od raspoloženja, novog dana. Ali, LP je ovih dana uzeo primat.

Omiljeno mesto u Beogradu? 

Mesta vezujem za periode i ljude oko sebe. Nemam omiljeno, ali za mene je možda najsentimentalnije ono iz detinjstva, a to je Zemun.

Šta vas trenutno najviše inspiriše i pokreće?

Moj sestrić Marko.

Savet koji vam je dao vetar u leđa?

Postoji rečenica koju sam čula na fakultetu i koju pamtim. A to je da se trudimo u glumi da partner uvek bude bolji od nas. I upravo to mi je otkrilo da je najvažnije da budem prisutna i time pomognem drugom da bude bolji. Nekako je rasterećujuće, a daleko od toga da je jednostavno. Eto, to je savet koji pamtim, primenjujem i koji mi je neminovno dao vetar u leđa.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader