Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Money & Career

Dizajnerka Ivana Davidović: "Red, rad i DISCIPLINA su moji čarobni sastojci uspeha u Beogradu"

Autor mprelevic
Autor mprelevic

Ova šarmantna dama otkriva kako je to biti žena preduzetnik u glavnom gradu, da li je teško probiti se, izgraditi svoj brend i kako biti drugačiji, a opet veran sebi i svojoj ideji...

Kako ste došli na ideju da osnujete brend Disciplina?

Kada sam se doselila na studije, smatrala sam da je Beograd mesto koje će mi pružiti sve sadržaje, od kulturno-umetničkih dešavanja, muzeja, pozorišta, bioskopa, nove energije, svega onoga što je mom senzibilitetu neophodno za svaki dan života. Odmah sam, kao pravi turista, uzela sve vodiče, postala član svih stvari za koje postoje povlastice uz studentski indeks, da uživam u svemu što ovaj grad pruža. Što zaista i pruža, onome ko želi to da pronađe. Beograd sam zavolela već u prvim danima, iako mi je porodica uvek falila, a moram biti iskrena, ponajviše mamin garderober. E, kada uđete u taj garderober, očekujete da će se sa druge strane naći Narnija, ali tu su modeli čak i iz 70-ih godina prošlog veka. To mi je uvek pružalo mogućnost da se modno izražavam onako kako se osećam. Beograd je tu zakočio, razvijajući se na studijama, stvorila mi se jasna ideja i slika onoga što danas radim, a to je da mogu da, ponovo, priuštim sebi i drugim ljudima koje sam upoznala upravo ono što zaista fali.

Uzimajući u obzir to da niste iz Beograda, koliko je bilo teško usuditi se da u glavnom gradu započnete nešto novo i drugačije?

Veliki snovi traže velika mesta. Tako da, koliko god bilo teško, ne kažem da u manjoj sredini ne bi bilo, toliko je donelo i nekih prednosti.

Povezane vesti

Vaš concept store Disciplina nalazi se na Dorćolu, centru svih zbivanja. Da li smatrate da je lokacija dizajnerskih radnji bitan faktor u izgradnji brenda?

Dorćol jeste centar zbivanja dizajnerskih priča, ali i da nije, bio bi mi izbor, jer nosi duh onoga što radim. Dorćol je, takođe, i inspiracija, stari, a uvek nov.

Uskoro ćete nas obradovati novom kolekcijom. Gde pronalazite inspiraciju za stvaranje uvek inovativnih komada?

Trudim se da, ukoliko postoje uslovi, pred novu kolekciju negde otputujem, upijem nove ideje, nove energije, kulture… Tako je prošla kolekcija proleće leto 2017/18. inspirisana Malagom, bojama, veselim duhom… Dovoljan je jedan kutak ispred Pikasovog muzeja za onog ko gleda širom otvorenih očiju, da može da napravi i celu kolekciju. Kako je ta kolekcija bila uspešna, a recept isproban, sa svojim početnim skicama zaputila sam se u Berlin. Ipak, od samog početka osnivanja Discipline ideje su crpljene i iz našeg Beograda.

Software:Adobe Photoshop CC (Macintosh) Created: 2018:12:05 22:37:25
Izvor: Cosmopolitan

Koji je vaš omiljeni deo grada za uživanje nakon poslovnih obaveza?

Beograd postao moj dom, a s obzirom na to da nisam mirnog temperamenta, to je recimo yoga centar u koji idem, tattoo studio, bioskop sa prijateljima ili uvek dobrodošla večernja kućna druženja (i savamalski clubbing, ali to nemojte nikom reći)!  

Povezane vesti

Gde se u Beogradu mogu upoznati mladi, kreativni i uspešni ljudi?

Svuda! Ne smatram sebe pojedincem koji je maštao o svom concept storeu, ali sa sigurnošću mogu da kažem da je on, na moju veliku radost, upravo jedno takvo mesto gde možete da upoznate mlade kreativce.

Šta Beograd kao #gradmladih pruža dizajnerima na početku karijere?

Tehnički ništa, ali velika energija čini da se ljudi brzo spajaju i da iz ničega nastaje nešto kreativno i lepo, jer Beograd je grad koji nikada ne spava i jedini grad na svetu u kom dan traje 25 sati.

Koji je vaš tajni recept za uspeh u glavnom gradu?

Red rad i Disciplina. 

Razgovarala: Violeta Vasiljević

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Beograd-grad budućnosti mladih" koji je sufinansiran iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za informisanje

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader