Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Money & Career

Možda ste mislile da ste vredne, ali rad vikendom ima negativne posledice!

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Istraživanja dokazala da nije dobro raditi neradnim danima...

Odlazak na posao vikendom ni za koga nije srećna opcija. Dok vaš dečko ili muž odmaraju kod kuće, vi morate da trčite po radnjama, sedite za kompjuterom ili nešto drugo što posao od vas zahteva. Ne zvuči ni najmanje poželjno, zar ne? 

Kada bi vaše zdravlje imalo vlastiti glas, ni ono se ne bi složilo da je rad vikendom dobra ideja. Naime, istraživači na UCL i Queen Mary univerzitetima u Londonu došli su do zaključka da rad vikendom često uzrokuje depresiju i to posebno kod žena. 

Studija sprovedena na 20 hiljada radnika dokazala je da su oni koji su radili više od 55 sati nedeljno pokazivali gotovo 10 posto izraženije simptome depresije

Povezane vesti

- Nismo mogli precizno da utvrdimo simptome depresije, ali smo saznali da veći broj žena nego muškaraca odrađuje posao i vikendom, što im stvara veliki pritisak i preplavljuje ih obavezama - izjavila je voditeljka studija, Gil Veston.

Studija je takođe pokazala da su depresivnije starije osobe koje su pušači, što je i očekivano. 

Cilj ove studije bio je da se poslodavci osveste o posledicama koje mogu pretrpeti njihovi zaposleni zbog prevelike količine posla i kako bi samim tim povećali broj zaposlenih, a smanjili broj radnih sati po pojedincu. 

Povezane vesti

Izvor: Index.hr/Cosmopolitan.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader