Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Money & Career

Zbog čega su važne poslovne veštine: 3 saveta za napredak u karijeri

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Čak i ako ste zadovoljne svojim trenutnim poslom, to ne znači da ne biste trebale napredovati.

Napredak se ne oslikava samo u unapređenju, već i u ličnom razvoju čak i ako ga samo vi primećujete jer i tako možete znatno olakšati svoj privatni i poslovni život. 

Kako biste ostvarile taj napredak trebale biste usvojiti sledeće tri poslovne veštine: 

Uredne finansije

Odgađanje plaćanja računa do dolaska opomene nikome nije donijelo ništa dobro. Stoga na početku mjeseca uvijek isplanirajte kako ćete rasporediti svoja primanja, osmislite način da nešto novaca i uštedite te razmislite postoji li možda način kako biste mogle dodatno i zaraditi na, primjerice, nekom od vaših hobija.

Povezane vesti

Usavršite svoje prezentacijske sposobnosti

Da bi vas vaše kolege, ali i nadređeni, shvatali ozbiljno i kao ženu koja dobro zna svoj posao, važno je da "izbrusite" svoje prezentacijske veštine. Pročitajte knjigu o javnom govorništvu, poslužite se video tutorijalima ili investirajte u radionicu javnog govorenja kako biste bez treme i bilo kakvih drugih prepreka isprezentovale svoj projekt i znanje o poslu koji obavljate.

Povezane vesti

Vremenska organizacija

Kako biste obavile sve što treba tog dana bez trošenja previše vremena, bilo bi idealno kada biste imali planer u koji biste dan pre zapisale sve obaveze koje trebate rešiti. Osim poslovnih obaveza, organizujte i isplanirajte kako ćete provesti vaše slobodno vreme kako bi svaki delić dana bio korisno ispunjen.

Izvor: Index.hr

Inicijalizacija u toku...
loader