Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Money & Career

Kako vam društvene mreže mogu pomoći u potrazi za boljim poslom?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Da, da omiljene društvene mreže mogu da vam pronađu posao iz snova!

Svi volimo društvene mreže i iako ponekad potrošimo previše vremena na njih, ispostavilo se da je vreme utrošeno pred računarom i telefonom zapravo dobro iskorišćeno vreme u kojem mislimo na svoju karijeru (ako to činimo pravilno).

Prema istraživanju koje je sprovela Society for human Resource Management, 84% kompanija izjasnilo se da koriste društvene mreže prilikom zapošljavanja kandidata i "pasivnih" kandidata - osobe koje su idealne za traženi posao, ali trenutno ne traže novi posao.

Kako su izvestili u Fast Companyju, pomoću društvenih mreža povećava se verovatnoća da vas potencijalni poslodavci brže pronađu, ali i da vas ne zaposle ako im se ne dopada vaš sadržaj na društvenim mrežama.

Donosimo vam korisne savete kako da vodite kvalitetne profile na društvenim mrežama iako "niste"  u potrazi za novim poslom. Čak i da zaista niste, zašto se ne postaviti u poziciju u kojoj postajete najbolji kandidat za određeni posao?

Izvor: Cosmopolitan

# Postavite prave informacije na pravo mesto

Osnovne društvene mreže na koje se referišu kompanije prilikom zapošljavanja su Linkedin i Fejsbuk (zatim Tviter) - Linkein služi kako bi saznali koje veštine i znanja posedujete, a Fejsbuk kako bi saznali kakva ste ličnost. Iako većina nas posjeduje Fajsbuk, važno je držati ga doslednim i delomično privatnim.

PROČITAJTE I... Koliko vam je važan imidž na Facebooku?

# Ne dozvolite da društvene mreže rade protiv vas

Prema ranije spomenutom istraživanju, 43% kompanija koriste društvene mreže kako bi odabrale kandidate, dok ih 36% koristi kako bi ih diskvalifikovale zbog informacija koje se u pronašle na određenim platformama. Koristite zdrav razum i počistite svoja ne baš primerena delovanja – neprimerene i uvredljive poruke, kao i fotografije koje ne bi trebale da se nalaze na društvenoj mreži (nažalost, možda i slike neke nezaboravne razuzdane žurke). Čak vas i loša gramatika kao i pravopis mogu diskvalifikovati.

Ali isto tako, nemojte sada sve obrisati i učiniti svoju društvenu mrežu kao da pripada robotu - izrazite svoje interese, hobije i zdrave odnose s prijateljima i porodicom. To će uvek (ako nije isfolirano) pomoći da vas kompanija prepozna kao dobrog kandidata.

Izvor: Wall.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader