Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Money & Career

Želja za višim nivoom: Kako da tražite povišicu bez ustezanja?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Uradite to planski i shvatite da je to vaše pravo.

Prošlo je dosta vremena otkako radite svoj posao i svoju funkciju obavljate bez problema. Ipak, obim posla se znatno povećava, vi se trudite da ispunite sve i uspevate u tome, ali smatrate da zaslužujete veću platu?

Mnogi od nas na samu pomisao traženja povišice osećaju neprijatnost koja je neobjašnjiva. Kako pokrenuti temu, na koji način se obratiti nadređenima, šta će pomisliti - sve to čini skup pitanja koji nam se vrti u glavi.

Ipak, ukoliko rezultati jasno pokazuju koliko doprinosite firmi u kojoj radite, definitivno zaslužujete veću platu koja će vam ujedno biti i podsticaj za nove poslovne poduhvate.

Ono što je veoma važno, to je da budete spremni na odbijanje kao moguću opciju, kako se ne biste odmah razočarali i dozvolili da dosadašnji rezultati "padnu". Nemojte koristiti svakodnevne situacije i prilike u kojima ste ostali sami sa svojim nadređenim. Potrebno je da najavite, kako bi vaš cilj i želja bili sasvim jasni i određeni. Uputite mejl nadređenom da želite sastanak sa njim. Kada se to gododi, popričajte o narednim ciljevima kompanije u kojoj radite, vašoj ulozi u svemu tome i zatražite retrospektivu i mišljenje za sve ono što ste do sada uradili.

Pripremite rezultate koje imate kao dokaz, a obavezno se ponudite i za veću odgovornost ukoliko želite povišicu. Na taj način odaćete utisak da zaista "pravdate" ono što "tražite" i da vas povišica nikako neće opustiti, već naprotiv. Daće vam vetar u leđa i novu motivaciju i energiju.

Ne ustručavajte se, već se borite za ono što smatrate da zaslužujete.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader