Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Money & Career

Jednostavni načini kako da ostanete motivisani čak i kada radite od kuće

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Kako podstičete prodiktivnost dok ste u karantinu?

Izvor: Shutterstock

Kada nas je virus Korona poslao kućama i naredio da iz istih i radimo, mnogi su se samo nasmejali ne sluteći na nadolazeće krize anksioznosti, nervoze i manjak produktivnosti. Ipak, ako se borite da ostanete produktivni, pre svega je važno da znate da niste jedini i da je to potpuno u redu. 

Međutim, imamo nekoliko saveta za pronalaženje motivacije i produktivnosti dok radite od kuće.

Life treneri širom sveta objašnjavaju da zapravo postoje dve grupe u koje se možete svrstati - introverti i ekstroverti. Probajte da shvatite kojoj pripadate, kako bismo smo vam najlakše pomogli u širenju vaše produktivnosti.

Ako ste ekstrovert

Ako pripadate ovoj grupi, preporučuje se dobra komunikacija sa kolegama i kratki telefonski pozivi na početku svakog dana. Ispričajte se i podelite jedni sa drugima vaše planove, ideje i probleme. To ne samo da će vam pružiti socijalnu bliskost, što je važno, već ćete bolje obavljati obaveze za koje ste zaduženi a i drugi ljudi će vas smatrati odgovornim.
Postoji još jedan predlog koji su treneri nazvali „internetsko udvostručavanje tela“, koji podrazumeva održavanje linije komunikacije otvorenom. Prisustvo nekoga drugog, može biti dobar način da pomognemo sebi. Zoom ili Skype poziv tokom celog dana, iskoristite da sa nekim podelte šta radite i u tome nađete svoju motivaciju.

Ako ste introvert

Treneri preporučuju glasovne poruke ili telefonske pozive bez video zapisa, ukoliko ste u grupi introvertnih. Introvertnim ljudima prija komunikacija, ali ne preterana. Zato se preporučuje da svojim menadžerima šaljete dnevne izveštaje kako biste imali prostora da u nekoliko sati zaista budete efikasni. Postavite prioritete koji su potrebni da biste kvalitetno uradili posao, jer na kraju dana to i jeste bitno.

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader